Har Spee 60 jaar lid van Bieslo

06-01-2017 20:18

De voetbalvereniging Bieslo heeft vijf leden in de gelederen, die 60 jaar of langer aan onze club zijn verbonden. Het zijn: Piet Rutten, Har Bongaerts, Sjra Spee en Piet Simons uit Ouddorp. Har Spee is de vijfde die deze mijlpaal heeft bereikt. Hij wordt daar a.s. zondag (8 januari), met 12 andere jubilarissen, in de kantine van Sport- en Spelcentrum de Solberg tijdens het Nieuwjaarstreffen voor gehuldigd.

Har Spee voetbalde bij Bieslo zowel in de jeugd als bij de senioren en de veteranen. Een kampioenschap heeft hij niet kunnen vieren. Van het bestuur maakte Har geen deel uit. Elftalleider of commissielid was de voormalige medewerker van het Kadaster evenmin, omdat zijn interesse daar niet naar uitging.

Scheidsrechteren, daar had Har zijn hart aan verpand. De KNVB leidde hem daarvoor op en wees hem de wedstrijden toe.
In het weekend was de 74-jarige als bondsscheidsrechter 8 jaar op het veld van een Limburgse amateurclub te vinden. En of het nu op zaterdag om een wedstrijd in de hoogste A-categorie of op zondag in de top van de voormalige afdeling Limburg om een ontmoeting van standaardteams, tweede elftallen of een standaardteam tegen een tweede elftal ging, als je op Har een beroep deed, stond hij paraat.

Nadat er een einde was gekomen aan zijn omzwervingen over de Limburgse voetbalvelden, was Har nog actief als scheidsrechter van de thuiswedstrijden van Bieslo 2, 3, enzovoorts. De KNVB en daarna Bieslo stelden hem daarvoor aan.

Een wedstrijd waar Har nog steeds met veel voldoening aan terugdenkt, was de jubileumwedstrijd tussen Beegden – dat inmiddels met VV Heel is opgegaan in HEBES – en Fortuna Sittard, met Roger Reijnders en Huub Smeets in de basisopstelling.

Na het beëindigen van zijn scheidsrechtersloopbaan stond Har – drie jaar na het overlijden van zijn voorganger, Piet Stroeken, bij de KNVB ingeschreven als consul van Bieslo. Gé Schoolmeesters wilde die functie bekleden. De voetbalbond stond dat echter niet toe, omdat het consulschap onverenigbaar was met zijn bestuurslidmaatschap van Bieslo. Op verzoek van voorzitter Piet Levels vervulde Har die post op papier tot juli 2016. In werkelijkheid deed Gé het werk.

Op dit ogenblik is Har een gewaardeerd lid van de Gouden Ploeg van Bieslo. Op maandagmorgen verricht hij op Sport- en Spelcentrum de Solberg met zijn kompanen onderhoudswerk.

Beste Har, van harte gefeliciteerd met het 60-jarig lidmaatschap van onze club. Ik wens je toe, dat je je nog lang met plezier bij Bieslo thuis voelt.

 

Har Hensen