Hansie Hansie’ bezorgt Bieslo een verdiende driepunter

26-01-2020 23:46

Op een mooie zonnige zondag, waar helaas wel een herenzitting op gepland stond, mocht Bieslo aantreden in Panningen tegen de plaatselijke vv. Op papier was Panningenfavoriet, maar Bieslo liet zijn tanden zien, beet zich vast en liet niet meer los. Een verdiende 0-1 overwinning was het resultaat.

In de eerste helft waren beide ploegen redelijk in evenwicht. Het ontzettend slechte veld zorgde voor een rommelige wedstrijd, waar niet veel combinaties opgezet konden worden. Dit resulteerde in veel lange ballen en dus ook veel persoonlijke duels. Bieslo kon als eerste gevaarlijk worden, doordat er een fout werd gemaakt in de opbouw bij de gastheren. Noud Schoolmeesters was er als de kippen bij, maar zijn lob ging voorlangs. Niet lang daarna was het wederom Noud die met een afstandsschot de doelman probeerde te verschalken, maar zijn schot miste kracht en de doelman kon de bal makkelijk klemmen. Aan de andere zijde werd weinig tot geen kansen gecreëerd. Mede door een scherpe en compacte organisatie kon Panningen alleen lange ballen produceren die stuk voor stuk een prooi waren voor de verdediging. Kwamen de gastheren dan toch een keertje door, dan werd de bal niet goed op doel geschoten. Een 0-0 tussenstand was het resultaat.

In de tweede helft ging Bieslo door waar het mee bezig was. Zich vastbijten in de tegenstander en niet loslaten. De gasten, die overigens in het paars-geel speelde omdat Panningendezelfde clubkleuren heeft als Bieslo, bleef met veel inzet en passie strijden. De eerste kans kwam op naam van Stan Bessems. Een lange bal werd prefect ingeschat door de snelle Stan, maar helaas stuiterde de bal net op, voordat hij op doel schoot. Zijn schot ging daardoor over het doel. Dit zou achteraf een waarschuwingsschot zijn, want vlak daarna kreeg Bieslo een vrije trap. Thijs Driessen bekommerde zich om deze vrije schop en schoot met precisie. Zijn schot kwam tegen de binnenkant van de kruising, waardoor de bal terug het veld in stuiterde. Een grote scrimmage volgde en de bal viel pardoes in het doel. Helaas vond de arbiter dat de doelman teveel gehinderd werd en annuleerde het doelpunt. Aan de andere kant was er weer weinig te genieten voor de thuissupporters. Panningen kon voorin geen vuist maken en kon maar weinig op doel schieten. Voorzetten kwamen niet goed aan of schoten gingen naast of over. Bieslo rook bloed en zette nog een versnelling bij. Uit een hoekschop van Stan ‘Boelie’ Pouls was het Hans ‘Hansie Hansie’ Reijnders die Bieslo met een perfecte kopbal de 0-1 voorsprong op het scorebord zette. Hans liet meteen zien dat zijn benen fysiek gezien perfect in conditie zijn. Na zijn doelpunt ging hij van 0 naar 100 km/u in 5 seconden. Sommige medespelers haakte af om hem te feliciteren met zijn doelpunt. Na dit doelpunt bleef Bieslo scherp en maakte gretig gebruik van de ruimtes die Panningen achterin liet schieten. Uit een counter werd de bal diep gestuurd. Noud Schoolmeesters stond in buitenspelpositie, maar liet de bal lopen waardoor Jasper Ebusdoor kon lopen. Wat daarna gebeurde was een beetje vreemd. De arbiter floot in eerste instantie kort op zijn fluitje, maar liet vlak daarna het teken van doorspelen zien. Panningen was al gestopt met de achtervolging, maar Jasper Ebus scoorde alsnog. De arbiter wees naar de middenstip en gaf Bieslo het doelpunt. Na hevig protest van Panningen, werd het doelpunt alsnog afgekeurd. De laatste minuten was het nog even billenknijpen voor Bieslo, maar Panningen kon niet al te gevaarlijk worden. Bieslo wint verdiend in Panningen met 0-1 door toedoen van ‘Hansie Hansie’.

Een overwinning voor Bieslo die zeer welkom is. Ondanks twee afgekeurde doelpunten, wist Bieslo met 0-1 te winnen. Een goede start na de winterstop, hopelijk kan Bieslo deze lijn doorzetten naar volgende week. EMS uit Roermond komt op bezoek in Beesel. Aanvang: 14.30uur.

 

PanningenBieslo: 0 – 1

Doelpuntenmakers: 0-1 (Hans Reijnders).

 

Opstelling:

Thomas Heldens, Twan Haenen, Juul Niesen, Hans Reijnders, Tim Hendriks, Thijs Driessen, Bas Hoogenbosch, Noud Schoolmeesters, Jasper Ebus (Sef Brouwers), Stan Pouls (Luc Meerts), Stan Bessems (Krijn Jutting).