Gemeentederby een prooi voor Bieslo

05-05-2019 23:05

De wedstrijd van het jaar is gewonnen door Bieslo. In Beesel wisten de heren onze noorderburen in bedwang te houden en wonnen verdiend met 2-1.

Bieslo ging goed van start, met veel duels die uitgevochten worden zoals dat in een echte derby hoort te zijn. Bieslo kreeg nog niet veel kansen in het begin, maar was wel nadrukkelijk op zoek naar gaatjes in de defensie. Zonder echt gevaarlijk te worden, waren de gastheren wel de bovenliggende partij. Stan Pouls was nog het dichtste bij een doelpunt. Zijn vrije trap werd hard op de paal geschoten. Helaas gelden in het voetbal andere wetten. Het percentage balbezit of het aantal doelkansen is goed voor het vertrouwen, maar dit levert pas echt iets op wanneer er ook daadwerkelijk gescoord wordt. En dat deed Reuver dus wel. Uit een onterecht gegeven strafschop kon de aanvoerder van de gasten de 0-1 aantekenen.  Bieslo was even van slag, maar kon zich nog redelijk herpakken.

In de rust werd aangehaald om zo door te gaan zoals men deed. Wel werd erop gehamerd, dat in Beesel de punten moesten blijven. Niemand wil dat deze gemeentederby naar Reuver gaat, dus meer agressie en strijd moest geleverd waren.

En dat deden ze. Bieslo ging furieus van start en zette Reuver snel onder druk. Bieslo kwam ook vrij snel op gelijke hoogte. Wederom een vrije trap van Stan Pouls zorgde voor gevaar. Stan was listig genoeg om de bal langs de muur te schieten, waar de muur niet heel goed stond. Zijn bal in de korte hoek was hard en onhoudbaar, 1-1. Vlak daarna zette de gastheren door. Een hoekschop kwam terecht bij de geheel vrijstaande Luc Meerts. ‘Plaetje’ kon zijn kopbal helaas niet tussen de palen krijgen. Even later deed Noud Schoolmeesters dit wel. Een vrije trap van Juul Niesen werd door iedereen gemist, waardoor Noud bij de tweede paal de bal makkelijk kon binnen lopen, 2-1. Reuver had in de laatste seconden van de wedstrijd nog een dot van een kans. In eerste instantie werd een schot van dichtbij geblokt door zowat de gehele defensie van Bieslo. Als echte ‘draken’ vlogen de spelers voor de bal, met succes. Echter bleef de bal daarna weer hangen en kwam voor de voeten van een Reuver-speler. Zijn harde schot van dichtbij ging rakelings naast. Na deze kans floot de soms wat warrige arbiter af en kon Bieslo feest gaan vieren.

Bieslo heeft gelukkig weer eens kunnen imponeren. Na twee afgrijselijke wedstrijden, wist men zich op tijd te herpakken voor de gemeentederby. Wat vooral mooi is om te zien, is dat men na een achterstand in rust de wedstrijd volledig kan omdraaien in hun eigen voordeel. Bieslo kan nu weer met vol vertrouwen vooruit kijken naar de volgende streekderby. Volgende week komen onze zuiderburen op bezoek, Swalmen. Aanvangstijd: 14.30uur.

Bieslo – Reuver: 2 – 1 (0 – 1)

Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 1-1 (Stan Pouls), 2-1 (Noud Schoolmeesters).

Opstelling:

Thomas Heldens, Tim Hendriks, Juul Niesen, Bas Hoogenbosch, Bas de Vlieger (Jasper Ebus), Ynze Puts (Gijs van Kruchten), Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters, JoeriPuts, Luc Meerts (Siem Kessels), Stan Pouls.