Bieslo Vr1 – ST Eindse Boys/Merefeldia Vr1 (1-1)

Met de seizoensafsluiting in het vooruitzicht begonnen we afgelopen zondag aan onze
laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We namen het op tegen ST Eindse Boys, waar we het
in de uitwedstrijd (3-5) behoorlijk moeilijk tegen hadden.
Ondanks de warmte was het vanaf het eerste fluitsignaal een intense wedstrijd. Al binnen
twee minuten stond dan ook de eerste treffer op het scorebord. Vanuit het middenveld
pikte Juliëtte de bal met haar hoofd op en versnelde richting het doel van de tegenstander.
Daar behield ze het overzicht en bereikte ze spits Kim, die eenvoudig de bal in het net kon
schuiven, 1-0. In de minuten die volgden wisselde goed voetbal van Bieslo zich af met snelle
uitbraken van Eindse Boys. Zo zorgde keepster Tessa er met een belangrijke redding voor
dat de 1-1 nog even op zich liet wachten. Aan de andere kant was het Kim die opnieuw via
Juliëtte in stelling werd gebracht om te scoren, maar ook hier stond een keepster in de weg.
Uiteindelijk slaagde Eindse Boys erin om in de 43 e minuut alsnog de gelijkmaker te scoren.
Waar in de eerste helft de meeste kansen voor Bieslo waren, was Eindse Boys dichter bij de
overwinning in de tweede helft. Met het nodige vlieg- en stuntwerk van onze verdedigers
werd de 1-1 in stand gehouden. Vanuit Bieslo was vooral Gini gevaarlijk door een aantal
keer van afstand hard uit te halen. Ook Lucie kreeg nog een grote kans, op aangeven van
Gini, maar zij kon haar inzet te weinig kracht meegeven. De laatste kans op de overwinning
was voor Juliëtte, die een vrije trap van Kim net niet in het net kon koppen. Ondanks de
goede wedstrijd met veel inzet bleven we dus steken op een 1-1 gelijkspel. Gezien het spel
en de kansen voor beide partijen zeker een terechte uitslag.
Volgende week maandag nemen we het op tegen titelkandidaat VV Baarlo Vr1. Met slechts
één punt kunnen zij dan het kampioenschap binnenhalen. Aan ons de taak om daar een