Bieslo in blessuretijd alsnog onderuit

03-11-2019 21:01

Zondagmiddag mocht Bieslo aftrappen tegen FC Maasgouw uit Thorn. In de uithoek van Limburg hielden beide ploegen zich lang in evenwicht, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok door in blessuretijd nog een frommelgoal te produceren.

In de eerste helft was het spelbeeld wat we van Bieslo gewend zijn de afgelopen weken. Na de zeperd tegen sv Roggel, is het roer omgegooid en blijft men in een compacte organisatie staan. Dit resulteert al wekenlang in weinig kansen voor de tegenstander, iets wat Bieslo aan zichzelf te danken heeft. Helaas was het afgelopen zondag ook een feit dat er daar tegenover erg weinig gecreëerd kon worden. De brilstand stond dus ook gedurende de eerste 20 minuten op het scorebord, zonder echte doelpogingen. FC Maasgouw kreeg wel een legio hoekschoppen maar kon hieruit niet gevaarlijk worden. Aan de andere kant kreeg Bieslo na 20 minuten een klein kansje om de opening te scoren. Een steekbal van Luc ‘Plaetje’ Meerts kwam terecht bij de pijlsnelle Stan ‘Boelie’ Poels. Helaas werd zijn explosieve snelheid goed ingeschat door de uitkomende doelman en wist deze bal te neutraliseren. Even later zou Bieslo vervolgens wel op voorsprong komen. Uit een strafschop werd de 0-1 aangetekend door Noud Schoolmeesters. Bieslo kwam hierdoor perfect in zijn spel, warende het niet dat de arbiter vandaag een duidelijke stempel op de wedstrijd zou drukken. Een kleine 5 minuten later werd de bal ook aan de andere zijde op de stip gelegd. Discutabel? Waarschijnlijk waren er meer scheidsrechters die gefloten hadden voor een overtreding. De strafschop werd ook aan deze zijde goed ingeschoten en de 1-1 werd gemaakt. Wederom 10 minuten later vloog de pan in de vlam. De arbiter wees andermaal op de stip om FC Maasgouw een tweede strafschop te geven. Deze beslissing was een grote vergissing, omdat een Bieslo speler zuiver de bal wegtikte voor de voeten van de tegenstander. Daarna viel de tegenstander over datzelfde been. Navraag bij desbetreffende speler van FC Maasgouw deed dit bevestigen, maar de arbiter was resoluut. En zo kwam de thuisploeg voor de rust op een 2-1 voorsprong zonder kansen gecreëerd te hebben.

Bieslo had even nodig om van deze wanbeslissing bij te komen. Scheldende en hoofdschuddende spelers liepen het veld af en trainer Rik Driessen moest in de pauze alles bijzetten om de koppies weer op concentratie en focus te zetten voor de tweede helft.

In de tweede helft kreeg FC Maasgouw meteen zijn eerst echte kan. Deze aanval verraadde de goede kwaliteiten van dit nog jonge elftal. Een aanval over een aantal schijven werd terug gelegd op ‘randje 16’, maar het schot ging voorlangs. Bieslo kon ook in de tweede helft niet veel potten breken, waar FC Maasgouw een optisch overwicht had. Toch kon Bieslo wederom scoren via Noud Schoolmeesters. Luc Meerts bereidde het doelpunt voor, door een perfecte steekbal te produceren. De aanname van Noud was goed en met zijn chocoladebeen schoot hij een droge schuiver in de lange hoek, 2-2. In deze fase kon Bieslo lang standhouden, maar een kwartier voor tijd kreeg men een rode kaart (2x geel) te verduren. Hierdoor werd het steeds moeilijker om het compacte spel te spelen. Zoals gezegd ging het lang goed, maar helaas was het in de slotseconden alsnog raak voor FC Maasgouw. Uit een hoekschop frommelde de gastheren de bal over de doellijn. Het zegt al genoeg dat de bal de touwen niet eens geraakt had, maar wel duidelijk over de doellijn, 3-2.

Bieslo hield FC Maasgouw lang van zich af, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Veel boze gezichten zullen wijzen naar de arbiter, maar Bieslo kon zelf ook niet veel bolwerken tegen een jonge, goede ploeg. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Koningslust is te gast, aanvang: 14.30uur.

FC Maasgouw – Bieslo:      3 – 2

Doelpuntenmakers: 0-1 (Noud Schoolmeesters), 2-2 (Noud Schoolmeesters)

Opstelling: Thomas Heldens, Sjuul Beek (Ferd Beek), Hans Reijnders, Tim Hendriks, Jasper Ebus, Joeri Puts, Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen, Stan Pouls, Stan Bessems (Johan Sloezen), Luc Meerts (Ruud van Deuzen).