Thomas Heldens redt een punt voor Bieslo 1

06-10-2019 19:26

Bieslo heeft in de uitwedstrijd op ‘Kitskensberg’ bij EMS een verdiend gelijkspel eruit gesleept. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, waar de gasten op het laatste moment de verdiende gelijkmaker kon produceren. Nota bene onze eigen keeper, Thomas Heldens, zorgde voor dit sensationele doelpunt.

In de eerste helft was het duidelijk welk strijdplan Bieslo zou gaan hanteren. EMS is een technisch vaardige ploeg, met weinig lengte/fysieke kracht. Het enige wat je dan kunt doen als EMS zijnde, is proberen om via combinatiespel doelpunten te produceren. Dus voor Bieslo een koud kunstje om een ijzeren discipline te spelen, om de ruimtes zo klein mogelijk te maken. In diezelfde eerste helft was Bieslo, ondanks de afwachtende houding, heer en meester. In de omschakeling kon Bieslo meerdere malen gevaarlijk worden, echter bleef het doelpunt nog uit. EMS kon daar tegenover weinig kansen creëren. Bieslo moest halverwege de eerste helft noodgedwongen wisselen, waar Sjuul Beek, die overigens erg goed speelt de laatste tijd, met een spierblessure het veld moest verlaten. Een wissel was op dat moment noodzakelijk. Onze trainer Rik Driessen bracht Stan Pouls in de ploeg en liet Jasper Ebus een linie zakken. Een tactische overweging, omdat er zeer veel ruimtes lagen op het middenveld. Stan Pouls wist daar natuurlijk wel raad mee. Na zijn invalbeurt kreeg hij twee kansen om de score eventueel te openen. Maar natuurlijk wist Stan, dat een doelpunt vlak voor rust mentaal gezien beter was voor zijn ploeg. Dus zo gezegd, zo gedaan. Na een goede voorzet van Joeri Puts, kon Stan de bal controleren voor zijn dodelijke linkerpoot. Met een harde schuiver in de lange hoek was de doelman kansloos, 0-1!

In de tweede helft was het de beurt aan EMS om te laten zien, dat ze niet voor niks nog geen puntverlies hadden geleden dit seizoen. Met dezelfde tactiek kwam Bieslo uit de kleedkamers, echter was EMS deze keer wel bij machten om Bieslo weg te spelen. Dit resulteerde in een stormvloed aan kansen, waarvan er uiteindelijk twee benut werden. Met name het tweede doelpunt haalde de woede van Bieslo op de hals, omdat de bal duidelijk over de achterlijn beland was. Maar de arbiter was resoluut en kon van een afstand van 25 meter zien dat de bal nog binnen de lijnen was. Hieruit volgde een vrije trap, waarna de 2-1 voorsprong op het bord kwam te staan voor de thuisploeg. Bieslo kon in de tweede helft desondanks wel nog een aantal kansen creëren, maar tevergeefs. Bieslo voelde zich onmachtig tegen een arbiter die in de tweede helft een EMS-bril op had. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Bieslo nog één mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Thomas Heldens vroeg nadrukkelijk of hij mee mocht met de laatste corner van de wedstrijd, iets waar een reservespeler nog riep: ‘’Ik snap echt niet, dat Thomas nu nog mee moet gaan’’. Een verkeerde constatering bleek achteraf. Uit de afgeslagen corner, liet Thijs ‘ThiesDries’ Driessen zijn befaamde FTT (Fenomenale Trap Techniek) nog maar eens zien in Limburg en legde de bal panklaar op de instormende, jawel, Thomas Heldens. Met een kiezelharde kopbal kopte hij zijn ploeg langszij en was zo de gevierde man binnen Bieslo. Een duidelijke Man of the Match kun je niet krijgen, zeker omdat Thomas zijn ploeg eerder nog behoede voor een 3-1 achterstand met een aantal sublieme reddingen! Direct na de gelijkmaker floot de arbiter af en kon Bieslo content zijn met een gewonnen punt in Roermond.

EMS – Bieslo :           2 – 2

Doelpuntenmakers: 0-1 (Stan Pouls), 2-2 (Thomas Heldens)

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Juul Niesen (Krijn Jutting), Sjuul Beek (Stan Pouls), Joeri Puts (Ruud van Deuzen), Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen, Jasper Ebus, Stan Bessems, Luc Meerts.