Afgelopen donderdag avond heeft Bieslo 1 de competitie hervat met een inhaalduel
in en tegen Horn. Een ware angstgegner veur de greun witte. Voor de laatste zege in
Horn moeten we namelijk terug naar 5 april 2010 en het laatste puntje werd in 2013
behaald. Lang leek het er donderdag ook op dat Bieslo weer met lege handen naar
huis gestuurd werd, ware het niet dat….
Bieslo begon het duel fel, de duels werden op het scherpst van de snede gespeeld
en er werd veel druk uitgeoefend. Na 10 minuten braken echter 7 slordige minuten
aan waarvan Horn gretig gebruik maakte. Bieslo gaf in korte tijd 3 grote kansen weg
en Horn benutte er hiervan 2. Na 17 minuten keken de Beeselnaren dus weer tegen
een flinke achterstand aan. Toch werd de rug gerecht en pakte men de energie van
het begin weer op. Dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden en Joeri raakte
met een geplaatst schot ook nog eens de lat. Toch ging men met een 2-0
achterstand de rust in. Tijdens de rust was de conclusie dat er ondanks de
achterstand zeker iets te halen viel. In de 2 e helft liet Bieslo zien waar het toe in staat
is. Vol passie en kracht werd Horn steeds verder terug gedrongen. Er kwamen
kansen maar helaas werden deze even vakkundig gemist dan dat ze gecreëerd
werden. Vanaf de 71 e minuut gingen de greune witte alles of niets spelen, bij vlagen
was Tim nog de enige strijder achterin met als rugdekking keeper Bas. In de 79 e
minuut was het dan toch eindelijk raak, na een corner kwam de bal in een scrimmage
terecht waarbij Joris koelbloedig de trekker overhaalde. 2-1 met nog ruim 10 minuten
op de klok. Het kan nog klonk het vanaf de bank en de meegereisde supporters.
Toch was het Horn dat 2x uit een counter dicht bij de genadeklap was ware het niet
dat of Bas of een polletje in de weg lagen. Toen bijna iedereen de moed in de
schoenen gezakt was kreeg Bieslo in de 94 e minuut nog een corner. Iedereen
inclusief keeper Bas stormde mee naar voren. Vol spanning keek men naar de
genomen corner. De bal kwam randje 5 meter precies op het hoofd van goalie Bas
terecht welke feilloos binnen knikte, 2-2!!. De ontlading die volgde was genieten. Bas
werd bedolven onder de spelers, reservespelers, staf enz. Kort daarna werd er
afgefloten en was het puntje binnen. Na het behaalde punt voor de winterstop tegen
EMS nu dus direct weer een punt bij de herstart tegen een ploeg Horn dat toch echt
hoger in de ranglijst zou moeten vertoeven. Kortom een goede start van hopelijk een
mooie comeback van de Beeselnaren. Men is er nog lang niet maar er zijn nog 17
wedstrijden te spelen en dus ook nog genoeg punten te halen. De sfeer en spirit zat
al goed in de groep en heeft na donderdag nog eens een enorme boost gekregen.
Op naar zondag, dan speelt Bieslo om 14.30 uur weer een belangrijke wedstrijd in en