Egchel 1 – Bieslo 1 0-4

07-11-2022 13:44

Afgelopen zondag heeft Bieslo “uiteindelijk’ een verdiende 0-4 overwinning geboekt in en tegen Egchel. Na 2 nederlagen op rij had het vertrouwen toch wel een deukje opgelopen en was voorafgaand aan de wedstrijd de vraag of een bezoek aan de nummer laatst Egchel dan ook goed uitkwam of juist niet. De greun witte begonnen niet goed aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en daardoor werd het een flipperkast wedstrijd. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een snelle counter werd uiteindelijk verijdelt door een uitstekende redding van keeper Bas. De eerste kans voor Bieslo was meteen een dubbele. Een prima aanval over rechts werd helaas van dichtbij door Martin tegen de doelman aangeschoten. In de rebound mocht Joeri vrij voor het doel van 10 meter nogmaals aanleggen, helaas echter met het chocolade been. Over de 1e helft valt verder niets te vertellen. In de rust was de pijnlijke conclusie dat Bieslo in de eerste 45 minuten gewoonweg niet beter was dan de nummer laatst Egchel. De boys waren echter strijdbaar en gebrand om na rust te laten zijn dat dit toch echt wel het geval is. Zo gezegd, zo gedaan. De 2e 45 minuten was een heel ander Bieslo te zien. Egchel werd meteen onder druk gezet en bij de eerste de beste kans was het raak. Jasper tikte van dichtbij, hoogstaand achter het standbeen binnen. Dit leek een bevrijding voor de Beeselnaren. Niet veel later was het namelijk Siem die een voorzet van Jasper op de lat knikte. Bieslo bleef druk houden op Egchel en in de 69e minuut was het invaller Yanick die bij zijn eerste balcontact meteen de 0-2 binnen schoot. Bieslo was los en ging vrolijk verder richting het doel van de oranje hemden. Een mooie aanval over rechts kwam wederom voor de voeten van Yanick, zijn geplaatste schot was echter een prooi voor de doelman. Niet veel later was het goed doorzetten over links waaruit een corner ontstond. Deze hoekschop werd door Luc alias Plaetje perfect op het hoofd van Bo alias Neutje geplaats. Neutje knikte dan ook subtiel de 0-3 binnen. In de 85e minuut was het wederom Neutje die een hoofdrol op zich nam. Een ware rush over links werd door hem bekeken over de doelman in de lange hoek binnen geschoten. Een “bewusje” volgens Neutje. Alle 22 spelers, staf, toeschouwers enz. weten echter dat dit zeker niet het geval maar puur mazzel was. Na 90 minuten was de eindstand 0-4, kon Bieslo terugkijken op een prima 2e helft en was Neutje de man van de wedstrijd. Voor dit laatste kan Bo leider Jop bedanken. Het had namelijk niet veel gescheeld of hij had de 2e helft plaats mogen nemen op het bankie. In de 1e helft leek zijn bezoek aan Rowen Heze de avond ervoor namelijk in zijn benen te zijn gezakt. Jop was echter van mening dat Bo altijd gevaarlijk blijft met zijn snelheid en gouden linker. Dit is achteraf een prima beslissing gebleken. Volgende week staat voor Bieslo om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Belfeldia op het programma. De geel zwarten uit Belfeld staan met 13 punten op een keurige 2e plek. Wederom een mooie uitdagen voor Bieslo.

Opstelling vv Bieslo – Bas S, Tim H, Hans R, Juul N (68e Bas H), Bo H, Luc M, Thijs D, Joeri P (75e Jim G), Bas de V (68e Yanick S), Jasper E, Martin S (46e Siem K).