Effectief Maasgouw verslaat Bieslo

06-04-2018 09:50

Bieslo heeft niet de broodnodige punten kunnen behalen tegen de gasten uit Thorn. Op een mooie donderdagavond, verloor Bieslo met 1-3. Gezien de kansenverhouding zwaar onterecht, maar qua beleving viel er weinig te genieten.

De eerste helft had Bieslo een licht veldoverwicht. Kansen werden al meteen genoteerd. Uit een aantal vrije trappen van Juul Niesen kon er gevaarlijk voor het doel gekomen worden, helaas nog zonder resultaat. Tot overmaat van ramp, waren het de gasten die na één vlotte aanval de trekker meteen wisten over te halen, 0-1. Zwak verdedigend ingrijpen zorgde ervoor dat bij de tweede paal een inlopende speler van FC Maasgouw de bal kon binnen tikken. Bieslo liet veerkracht zien en bleef proberen om het vijandige doel te bereiken. Tico Janssen was uiteindelijk de gevierde man, na een mooie individuele actie. Tico kapte zijn man fraai uit en schoot beheerst in de korte hoek raak, 1-1. Het geloof was er aan Bieslo-zijde om nog voor de rust op voorsprong te komen. De gasten uit Thorn waren immers helemaal niet sterk en Bieslo had, als er beter omgegaan was met de kansen, de rust in kunnen gaan met een voorsprong. Helaas was het de andere ploeg die nog voor rust de tweede treffer kon noteren. Normaal gesproken stoot een ezel zich niet twee keer aan dezelfde paal, Bieslo deed dat wel. Een identieke aanval werd opgezet door de gasten. Een lange bal werd diep gespeeld in de hoek. Na een sprint duel werd de bal vakkundig klaar gelegd bij de tweede paal. Wederom was het een inschuivende speler die de bal makkelijk kon binnen tikken, 1-2. Bieslo had deze achterstand geheel aan zichzelf te danken.

De tweede helft begon Bieslo wederom met goede moed. Kansen werden er ook weer genoteerd, maar het leek alsof bij elke gemiste kans de moed in de schoenen zakte. Koppies gingen omlaag en het geloof in een goed resultaat ebde langzaam weg. Tot overmaat van ramp wist FC Maasgouw nog een derde treffer te maken. Een fout in de achterhoede werd genadeloos afgestraft, 1-3. Dit was de genadeklap en Bieslo kon verder weinig meer forceren.

Een zeer belangrijke wedstrijd werd, onnodig, verloren. Gezien de kansenverhouding had er veel meer ingezeten voor Bieslo. Aanvallend gezien was men te zwak in de afronding en verdedigend stond het vandaag niet zo goed als afgelopen wedstrijden. Hierdoor verliest Bieslo en zal iedereen alle zeilen moeten bijzetten om uit de degradatiezone te komen.

De komende wedstrijden zullen mannen van jongetjes onderscheiden worden. Wie gaat de kar trekken? Wie staat op? En wie blijft als een mak lammetje achteraan hobbelen en hopen dat alles goed komt? We zullen het gaan zien, aankomende zondag tegen de laagvlieger van onze klasse, vv GKC/RKHVC. Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Tim Hendriks, Twan Haenen, Hans Reijnders, Bas de Vlieger, Noud Schoolmeesters, Ynze Puts, Jasper Ebus, Juul Niesen (Stan Pouls), Tico Janssen, Siem Hillekens.