Eerste nederlaag is een feit voor Bieslo 1.

19-09-2016 12:20

Bieslo heeft vandaag verloren van streekgenoot Belfeldia, maar vooral van zichzelf. Aan voetballen kwam Bieslo weinig toe de eerste helft. Belfeldia liet Bieslo aanvankelijk wel komen, waardoor er genoeg mogelijkheden lagen om op te bouwen. Verder dan een aantal ballen breed en terug, kwam Bieslo nauwelijks. Het balbezitpercentage was groots, echter werd er te weinig mee gedaan. Belfeldia daarentegen loerde op die ene mogelijkheid tijdens de omschakeling.

En die kwam er. Na een zoveelste mislukte opbouw, kwam Belfeldia er razend snel uit. De vlugge buitenspeler Kevin Lopez bleek vanmiddag een ware plaaggeest voor Bieslo. Met zijn snelle en behendige voeten, liet hij vaker dan één keer de verdedigers van Bieslo zijn hakken zien. In de 31e minuut kwam Belfeldia tegen de verhouding in op voorsprong. Een voorzet van Kevin Lopez, werd raak binnen gekopt door de inlopende Sjoerd Bosman, 1-0. Hierna brak de wedstrijd wat meer open. Bieslo ging wat gedurfder de aanval zoeken, waardoor er ook meer ruimtes kwamen te liggen. Het bleef tot de rust bij deze stand.

Tijdens de thee werd nog eens goed benadrukt, wat we van elkaar verwachtte. Na rust zagen we een Bieslo wat meer vooruit durfde te voetballen. Vanuit achteruit werd sneller ingeschoven door Juul Niessen en Noud Schoolmeesters, waardoor er gecombineerde aanvallen geproduceerd konden worden. Helaas voor Bieslo, bleek vandaag niet de dag om deze mooie aanvallen te bekronen. Het was Belfeldia dat de voorsprong verdubbelde, na een terecht gegeven strafschop in de 56e minuut. Kevin Lopez had een mooie actie in huis, en ging 1 op 1 met onze aanvoerder Noud Schoolmeesters. Helaas voor ons trok Noud te laat aan de noodrem, waardoor Kevin Lopez maar al te graag over zijn been viel. Dit buitenkansje werd benut door Davy van den Beucken, door de bal geplaatst door het midden te schieten. Bieslo nam een aantal tactische maatregelen, waardoor er meer stootkracht aangevoerd kon worden. Natuurlijk wel met wat risico, omdat er achterin meer en meer ruimte kwam te liggen. Belfeldia loerde nog steeds op de counter en dit bood de mogelijkheid voor nog een Belfelds doelpunt. Deze kwam er ook, in de 62e minuut. Na een snelle tegenaanval, kwam er van de zijkant een voorzet die helaas gepromoveerd werd tot eigen doelpunt, 3-0. Na deze treffer ging Bieslo vol op de aanval, wat nog resulteerde in twee doelpunten. Eerst was het debutant Menno Nijssen, die via de onder kant van de lat de bal beheerst binnen schoot in de 72e minuut. In de 76e minuut was het Ron Sillen die een vrije trap feilloos in de bovenhoek krulde, 3-2. Er volgde nog een aantal mogelijkheden voor Bieslo, maar het was ons niet gegund. Het had zomaar 3-3 kunnen zijn (moeten zijn?).

Volgende week (25-09) speelt Bieslo haar eerste thuiswedstrijd in de competitie. Tegenstander is het gepromoveerde RKAVC, dat vorig jaar kampioen wist te worden in de Vijfde Klasse. De wedstrijd start, zoals altijd, om 14.30 uur.