Dramatische eerste helft nekt Bieslo

24-04-2017 09:02

Bieslo heeft zichzelf in Venlo een slechte dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Tegen het plaatselijke VVV’03 werd met 3-2 verloren. Met name in de eerste helft speelde Bieslo rommelig en inspiratieloos. Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde VVV’03 vroeg druk te zetten en loerde Bieslo op de mogelijkheden in de omschakeling. Dit resulteerde in een rommelige beginfase zonder echte mogelijkheden in de eerste 10 minuten.

In de 11e minuut werd er onnodig balverlies geleden in de opbouw bij Bieslo. Na een onsecure breedtepass belandde de bal in de voeten van de spits van VVV’03 op 20 meter van het doel. Deze bedacht zich geen moment en met een droge knal onder in de hoek zette hij VVV’03 op voorsprong, 1-0. Bieslo leek aangeslagen na deze achterstand, het gevolg hiervan was dat het spel steeds rommeliger werd, dit resulteerde echter niet in kansen voor VVV’03.

Het duurde tot de 20e minuut voordat Bieslo zich van deze tegenslag had hersteld. Pas in de 24e minuut kon de eerste dreiging van Bieslo worden genoteerd. Sjors Lenssen werd vrijgespeeld op het middenveld, hij bediende Ron Sillen op de rand van de 16 meter. Ron kapte zijn tegenstander vakkundig uit, maar helaas werd zijn schot geblokt door een verdediger van VVV’03. Even later werd Luc Meerts met goed positiespel vrijgespeeld op het middenveld.  Hij kon vrij schieten vanaf 25 meter afstand. Het gevolg was een streep, die helaas door de keeper van VVV’03 werd gekeerd.

Net toen Bieslo beter in de wedstrijd leek te komen werd de rechtsbuiten van VVV’03 in de 34e minuut vrijgespeeld. Deze leverde een goede voorzet af waardoor de spits een kans kreeg. In eerste instantie kon Thomas Heldens nog redding brengen, maar in de rebound kon de spits van VVV’03 Thomas verschalken. Het leek er nog op dat Luc Meerts redding kon brengen op de lijn, maar door het effect in de bal kwam hij met zijn hoofd niet meer bij de bal en in een reflex sloeg hij de bal op de lijn weg met zijn hand. De scheidsrechter nam de juiste beslissing, rood en een penalty. De aanvaller van VVV’03 faalde niet oog in oog met Thomas, 2-0. In het restant van de eerste helft waren er geen kansen meer.

In de rust werd er besloten om de hele 2e helft hoogdruk te zetten om zo te proberen toch nog een resultaat te behalen. Dit resulteerde in een veel scherper en gretiger Bieslo in het begin van de 2e helft. Al in de 48e minuut kon Tico Janssen de bal voor het doel brengen na een vrije trap. Ron Sillen kon inkoppen vanaf 11 meter, maar de keeper van VVV’03 kon deze inzet vrij eenvoudig keren. In de 61e minuut was het wederom Ron Sillen die een vrije trap mocht nemen vanaf de rand van de 16 meter. Na een tegenvallend schot in de muur bediende VVV’03 de snelle rechtsbuiten in de omschakeling. Deze kon de achterlijn halen en een voorzet geven, deze voorzet leek verdedigbaar voor de defensie van Bieslo, maar door miscommunicatie schoot de bal door en kon de inlopende spits van VVV’03 de bal vrij intikken bij de tweede paal, 3-0.

Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar Bieslo besloot zich te vermannen. In de 73e minuut werd Tico Janssen vrijgespeeld op 20 meter van het doel. Hij haalde vernietigend uit en de keeper van VVV’03 kon de bal met veel moeite keren. Het was de aalgladde Ron Sillen die als eerste bij de rebound was en een sprankje hoop terugbracht bij de Bieslo fans, 3-1. In de 81e minuut kwam Ron Sillen 1 op 1 met de doelman van VVV’03 na goed doorkoppen van Siem Hillekens. De onvolprezen middenvelder wist wel raad met dit buitenkansje, 3-2. Zou Bieslo dan voor het eerst dit seizoen terugkomen van een achterstand?

In het restant van de wedstrijd deed Bieslo er alles aan om er nog een gelijkspel uit te slepen. Zelfs doelman Thomas Heldens werd in 2 situaties mee naar voren gestuurd. Dit resulteerde in blessuretijd nog tot een lastige mogelijkheid voor Jasper Ebus, maar hij schoot over. In extremis leek Tico Janssen de Bieslo fans nog in vervoering te brengen, maar zijn schot met buitenkant rechts zeilde net voorlangs. Al met al kan geconcludeerd worden dat een zwakke helft Bieslo opbrak, maar de getoonde veerkracht van de ploeg geeft vertrouwen voor de komende duels.

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger, Michel Evers, Luc Meerts, Jules Boom (64e Arthur Hannink), Tim Hendriks, Ynze Puts (86e Jasper Ebus), Sjors Lenssen(c), Juul Niesen (46e Siem Hillikens), Tico Janssen, Ron Sillen