Dit hebben wij nog nooit meegemaakt!!

24-03-2022 11:34

Iedereen heeft wel van die dagen waarvan je jaren later nog precies weet wat je die dag gedaan hebt of waar je was. Nou.. de spelers van Bieslo 1 zullen zich 20-3-2022 ook nog jaren heugen. Na de wedstrijd werd dan ook meerdere malen gezegd; “dit heb ik nog nooit meegemaakt”. Het feit dat niet alleen spelers en supporters van Bieslo dit zeiden maar ook van EMS zegt wel genoeg. Lang was er in Roermond niks aan de hand. EMS – Bieslo was een sportieve en spannende wedstrijd met wat kansen over en weer. Uiteindelijk was het Bieslo dat verdiend op 0-1 kwam door een prima aanval welke werd afgemaakt door onze cappitano Ties. Op slag van rust lieten de Beeselnaren zich helaas verrassen door een lange bal die vervolgens koelbloedig achter de uitstekend keepende Daan werd gewerkt. Met een ruststand van 1-1 en gezien het spel was er de 2e helft nog van alles mogelijk. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Beide teams kregen hun kansen en er werd voor iedere meter gestreden. In de 60e minuut was het EMS dat de 2-1 aantekende. Bieslo ging vervolgens wat hoger druk zetten en werd steeds gevaarlijker. Helaas stond het vizier niet altijd even scherp. In de 69e minuut veranderde de sfeer compleet. Joeri verloor op eigen helft de bal en maakte vervolgens een overtreding. Scheidsrechter Schnitzler floot hier terecht voor. De bal rolde echter door en een speler van EMS schoot de bal richting het lege doel (keeper Daan had zich namelijk naast het doel aangeboden om de bal van Joeri terug te krijgen). Daan liep vervolgens terug naar het doel om de bal op te halen en richting de overtreding plaats terug te spelen. De bal rolde maar door en kwam uiteindelijk in het doel terecht. Hierop besloot de scheids naar de middenstip te wijzen, DOELPUNT….. Vol ongeloof stormde heel Bieslo richting de scheidsrechter. “je kunt niet eerst voor een overtreding fluiten en dan beslissen dat het toch een doelpunt is”. De heer Schnitzler bleef echter bij zijn beslissing om het doelpunt goed te keuren. Aan het eind delfde Bieslo helaas met 4-3 het onderspit. Het harde werken werd helaas niet beloond en gezien het aantal gemiste kansen aan Bieslo zijde kan de nederlaag natuurlijk niet alleen op konto van de scheidsrechter gezet worden maar dat hij een heel groot aandeel hierin had mag wel gezegd worden. De emotie ’s liepen na de wedstrijd hoog op wat resulteerde in de ene na de andere gele kaart. Vooral de arrogantie die de scheidsrechter uitstraalde en zijn verklaring over het voorval was wonderbaarlijk. “als je een fluit hoort wil dat niet zeggen dat ik dat ben” was de verklaring… Volgens mij word een scheidsrechter ook wel “fluittist” genoemd en dat woord zegt denk ik genoeg. Maar oke, er zal namens Bieslo een officiële melding gedaan worden bij de KNVB over dit voorval en voor het team is het daarmee ook klaar nu. Aanstaande donderdag 24-3 staat om 20.00 uur namelijk alweer de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Maasgouw.