Degelijke overwinning Bieslo 1

20-04-2019 23:14

Het was op deze mooie zaterdagmiddag/avond geen hoogstaand voetbal wat beide ploegen lieten zien. Bieslo won verdiend op bezoek bij Leeuwen en had het zichzelf wat makkelijker kunnen maken gezien de kansenverhouding.

Er stond al een aantal weken een teamuitje gepland op deze zaterdagavond en het leek in het begin van de wedstrijd alsof de spelers al met hun hoofd aan het feesten waren. Leeuwen kwam verrassend op voorsprong, doordat er een lange bal verkeerd werd ingeschat door de defensie. De dieplopendemiddenvelder schoot de bal hard tegen de touwen, 1-0. Bieslowerd afgetroefd op felheid, waardoor de gastheren er af en toe gevaarlijk uitkwamen. De gasten waren overigens niet kansloos in deze eerste fase van de wedstrijd. Stan Pouls mocht tot twee keer toe aanleggen voor een afstandsschot, echter stond zijn vizier helaas niet op scherp. Na de drinkpauze (het was behoorlijk warm vandaag) en een preek van trainer Rik Driessen, ging Bieslo ineens beter voetballen. Combinaties werden gezocht en er werd weer gestreden zoals een echte ‘Greune Draak’ dat kan. Bieslo kwam redelijk sneldaarna op gelijke hoogte. Luc Meerts had een mooie individuele actie in huis en kon met een puntertje de 1-1 aantekenen. Luc ‘Plaetje’ Meerts is de laatste weken ontketend. Hij was al doeltreffend tegen Belfeldia de vorige wedstrijd en op de donderdagtraining was hij ‘Messiaans’. Maar Luc is nooit tevreden, streeft altijd naar beter en zalvoorop in de strijd gaan. Zo ook een luttele 10 minuten later. Een goede pass van Ynze Puts kwam terecht bij Luc en hij ronde wederom heel beheerst af, 2-1.

In de rust sprak de trainer nogmaals zijn ongenoegen uit over de eerste fase van de wedstrijd, maar was tegelijkertijd wel tevreden over de mentale weerbaarheid van zijn ploeg om een achterstand binnen 10 minuten om te buigen in een voorsprong.

In de tweede helft ging Bieslo verder met kansen creëren. Leeuwen kon nauwelijks onder de druk van de gasten uitkomen, wat vaak resulteerde in balverlies. Kansen kwamen in een rap tempo aanwaaien. Eerst was het Stan Pouls die het wederom met een afstandsschot probeerde. Deze keer stond zijn vizier op scherp, echter kon de doelman redding brengen. Daarna was het de aalvlugge Jasper Ebus die een mooie solo in huis had. Hij passeerde drie spelers van Leeuwen alsof het pionnetjes waren, echter zijn inzet van dichtbij was wederom een prooi voor de 15-jarige doelman van Leeuwen. De jeugdige keeper had verder ook een antwoord op een vrije trap van Noud Schoolmeesters. Leeuwen kon daar tegenover geen vuist maken. Af en toe kwamen ze er met een counter uit, omdat Bieslo soms teveel bezig was met aanvallen. Echter kon Leeuwen geen echte kansen creëren in de tweede helft. De gasten mochten nog een keer aanleggen voor een grote kans in de laatste minuten van de wedstrijd. Stan Pouls zal vanavond toch een beetje balen, omdat hij niet gescoord heeft. Deze kans was toch wel de grootste, zijn schot in de korte hoek werd echter wederom goed gepareerd door de jonge doelman. Het was ook aan hem te danken dat de score niet hoger uitviel in het voordeel van Bieslo.

De mannen van Bieslo wint voor de vierde keer op rij en dat is een compliment waard. Mede hierdoor staat Bieslo al op 28 punten en dat was exact het aantal punten wat men vorig seizoen op het einde bij elkaar sprokkelde. Komende maandag staat er wederom een wedstrijd op het programma. De aanstaande kampioen van de VierdeKlasseD ontvangt Biesloin Roermond. SVC2000 is terecht de beste ploeg en is dus ook favoriet voor aankomende wedstrijd. Bieslo is trouwens niet kansloos. Vorig seizoen wist Bieslo hier te stunten en ging met een 1-2 overwinning naar huis. De mannen hebben vertrouwen en nemen dit natuurlijk mee naar aankomende maandag.

sc Leeuwen – Bieslo: 1-2 (1-2)

Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 1-1 (Luc Meerts), 1-2 (Luc Meerts).