Debuterende trainer, Huub Joosten, begint met driepunter

04-09-2016 22:35

Bieslo 1 heeft tijdens het debuut van de nieuwe trainer Huub Joosten de eerste competitiewedstijd in en tegen Stevensweert winnend af kunnen sluiten. Vanaf minuut 1 werd Bieslo even met de rug tegen de muur gezet door de tegenstander. Gelukkig resulteerde dit niet in een grote kans. Meteen daarna zette Bieslo de schroom van zich af en kwam in de 6e minuut op voorsprong. Ruud van Deuzen kopte de bal snoeihard bij de 2e paal tegen de touwen na een prachtige actie van Tico Janssen. Ongeveer 5 minuten daarna kwam Bieslo wederom door. De bal werd behendig teruggelegd op de 11 meter, maar helaas werd het harde schot van Ruud van Deuzen geblokt door zijn directe tegenstander. Na deze kans was het de beurt aan Stevensweert. In de 14e minuut werd een vrije trap ver buiten de 16 meter voorgeslingerd en de bal werd onhoudbaar voor Thomas Heldens in de kruising gekopt. Niet heel lang daarna kwam Stevensweert op voorsprong, in de 30e minuut. In een 1 tegen 1 duel over een aantal lange meters kwam uiteindelijk de spits van Stevensweert als winnaar uit de bus. Thomas Heldens probeerde het doel nog te verkleinen, maar was helaas kansloos. Vlak voor rust kon Stevensweert de voorsprong uitbreiden, echter de spits van Stevensweert was niet scherp genoeg. In diezelfde 42e minuut was het Bieslo dat via een tegenstoot op gelijke hoogte kwam. In een scrimmage voor het doel was routinier Ron Sillen er als de kippen bij en scoorde beheerst 2-2.
Na rust was het spel lange tijd rommelig. Mede doordat Stevensweert veel spelers naar voren stuurde, werd de mogelijkheid tot voetballen voor Bieslo steeds minder. Met veel lange ballen probeerde Stevensweert de verdediging van Bieslo in verlegenheid te brengen, echter zonder succes. Het was echter Bieslo dat voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong kwam. In 62e minuut kwam Ruud van Deuzen goed door na een perfecte pass op maat van Ron Sillen. Met de buitenkant van de voet bediende Ruud van Deuzen zijn ploegmakker Tico Janssen. Tico faalde niet, 2-3. Stevensweert kwam nog één keer gevaarlijk voor het doel, wederom door de speler die de 1-1 binnenkopte. Deze keer had keeper Thomas Heldens een schitterend antwoord. De 19-jarige debutant had een mooie reflex in huis en kon de harde kopbal tot hoekschop verwerken.
In het verdere verloop van de wedstrijd kon Bieslo nog uitlopen naar een ruimere voorsprong, ware het niet dat de kansen helaas niet verzilverd werden. Stevensweert daarentegen kon geen echte doelkansen meer noteren.
Volgende week is Bieslo 1 vrij voor de competitie. Er wordt dan een oefenwedstrijd gespeeld tegen SVEB uit Broekhuizen/Broekhuizenvorst. Deze wedstrijd wordt thuis gespeeld, aanvang 13.00 uur.