De lijdensweg van een team op weg naar een mogelijk……..

26-03-2018 18:48

Zondag 25 maart 2018 Sparta VR1 – Bieslo VR1, de wedstrijd waar al een hele tijd naar uit was gekeken stond nu echt voor de deur. Na een behoorlijk lange winterstop mocht het dames vlaggenschip eindelijk weer eens een wedstrijd voetballen. Voor de winterstop waren alle 9 wedstrijden afgewerkt waardoor de Beeselse vrouwen op de inhaaldagen telkens vrij waren. Alle wedstrijden voor de winter werden gewonnen en men ging hierdoor met 6 (verliespunten) voorsprong als “herbstmeister” de winter in.

De directe concurrenten Bavos, Sparta en RKSVO moesten wel aan de bak op diverse inhaaldagen en door wisselend succes was de voorsprong voor de Bieslo vrouwen gestegen naar respectievelijk 8 verliespunten op nummer 2 Sparta en 10 verliespunten op nummer 3 en 4, Bavos en RKSVO. Met een mooie voorsprong van 8 punten stond nu dus de topper tegen nummer 2 Sparta op het programma. De staf, speelsters en supporters wisten nog dat de thuiswedstrijd behoorlijk lastig was geweest tegen een vooral defensief sterk Sparta. Er stond de dames dus een flinke opgave te wachten. Om 10.15 uur zaten dan ook 15 gespannen koppies in de bestuurskamer te luisteren naar welk strijdplan de trainer nu weer bedacht had. Eenmaal aangekomen in Sevenum was de psychologische oorlogsvoering al begonnen. De wedstrijd zou gespeeld worden op kunstgras (dit was bekend en daar hadden we ons ook op voorbereid), echter werden wij voor de warming up gewoon richting een grasveld gestuurd om vervolgens de wedstrijd toch op kunstgras te moeten spelen. Zoals een echte topploeg betaamd hebben wij hier niet over gezeurd en hebben we alles gewoon over ons heen laten komen. Nadat het eerste fluitsignaal geklonken had werd weer duidelijk dat het verdomd lastig voetballen is tegen een ploeg dat met 9 speelsters voor de eigen 16 meter speelt. Bieslo had een behoorlijk veldoverwicht maar wist niet tot echte grote kansen te komen. Ondanks dat we vóór de wedstrijd hadden aangegeven om vooral rustig te blijven en te loeren op de kansen die uiteindelijk echt wel gingen komen sloop de onrust in het spel van de groen witte. Er was zelfs onderling wat onrust over verkeerd gespeelde ballen enz. Uiteindelijk bleek het echt een lijdensweg waar je even doorheen moet richting hopelijk iets heel moois. De 0-0 ruststand was dan ook wat teleurstellend maar uit Sparta zicht gewoon verdiend omdat hun het verdedigend prima voor elkaar hadden. Na de rust kwamen de rood witten uit Sevenum als een speer uit de startblokken. Men ging wat aanvallender voetballen waardoor de wedstrijd wat gelijkwaardiger werd. Door een onoplettendheid in onze verdediging kwamen de Spartanen in 65e minuut op een 1-0 voorsprong. De wanhoop bij de Bieslo dames was voel- en zichtbaar, zelfs de vele supporters zaten even in zak en as. In de 74e minuut had onze topscoorder Kim de twijfel alweer weg kunnen nemen. Na een geweldige actie van Eline werd Kim perfect aangespeeld en hoefde zij enkel en alleen nog maar de bal in het lege doel te schuiven. Maar ja…. ook bij Kimmetje sloeg de stress in de benen en zij schoof de bal dan ook vakkundig naast het lege doel. De teleurstelling was zichtbaar bij Kim, het welbekende “dingetje” zou toch niet juist op dit moment terug zijn… De reactie van de overige dames was super. Kim werd direct weer aangemoedigd en uiteindelijk was dit het startsein voor heel Bieslo om vervolgens 15 minuten vol op de aanval te gaan spelen. In de 77e minuut was het dan ook Kim die met een bekeken lobje de 1-1 liet noteren en niet veel later in de 83e minuut was het Juliëtte die mooie actie slim afwerkte middels een bekeken schuiver in de linker hoek. De vreugde bij de speelsters, staf en supporters was ongekend. Ook bij de beide speelsters Danique en Esmee welke middels een live verbinding de wedstrijd aan het volgen waren vanuit respectievelijk Australië en Curacao, super leuk dames!! De buit leek binnen totdat de gevaarlijkste spartaan in de 93e minuut nog één keer mocht uithalen. De bal zeilde richting de bovenhoek maar met een katachtige redding wist Julia de 3 punten te behouden voor de Bieslo vrouwen. Kortom; de eerste horde na de winterstop is genomen, gelijk tegen een van de concurrenten. Nog 8 zenuwslopende wedstrijden te gaan en deze gaan wij samen met de vandaag wederom vele aanwezige supporters met veel vertrouwen tegemoet.