De jacht op Bieslo is geopend

13-11-2021 21:30

Afgelopen dinsdag stond een spannende wedstrijd op het programma. Om half 7 vertrokken de dames van Bieslo vol goede moed richting Sevenum om het op te nemen tegen Sparta’18 VR1.

Beide teams startte de wedstrijd sterk. Het baltempo lag aanzienlijk hoger dan tijdens de vorige wedstrijden. Door goede focus en communicatie slaagden we erin combinaties te maken en Sparta weinig ruimte te geven gevaarlijk te worden.

In de 10e minuut was het dan ook raak voor Bieslo. Vanuit een goeie pass vanuit de achterhoede werd een aanval op de rechterflank opgezet en uiteindelijk Yannick bereikt, welke de bal ijskoud in het doel wist te schieten. 0-1.
Bieslo bleef doorzetten en wist een tweede doelpunt af te dwingen via Esmee. 0-2.

De wedstrijd vorderde, Bieslo bleef sterk maar ook Sparta gaf niet op. Een ongelukkige van richting -veranderde bal eindigde helaas in het foute net. Met een 1-2 voorsprong verlieten de teams het veld om in de rust met een oppepper van de trainers met frisse moed de tweede helft te starten.

De tweede helft startte vurig. Beide teams, gebrand om te winnen, waren fel en gaven elkaar weinig mogelijkheden om tot aanvallen te komen. Dit resulteerde af en toe in forse duels welke de scheidsrechter goed onder controle wist te houden. Met de wijze woorden ‘Dames dames, haai ‘t rustig, morge mot geur geweun weer nao sjoel.’ wisten ze hun koppies koel te houden.

Met nog 20 minuten op het spel wist Bieslo een flitsende aanval op de zetten via de linkerflank en kon Maud aanstalten maken naar het doel. Een goed meegelopen Lotte stond vrij voor het doel. Vanuit alle kanten werd er gecoacht om de bal af te leggen op Lotte. Echter koos Maud voor een andere optie. Waar haar teamgenoten de aanval al zagen mislukken, schoot maud met volle overtuiging de bal richting het doel wat resulteerde in de perfecte boogbal over de keeper heen, een wereldgoal. 1-3.

Er werd gejuicht alsof het kampioenschap was binnen gehengeld en de platte kar al voor ze klaar stond. Maar… er stonden nog een dikke 5 minuten op de klok. Sparta schakelde snel na de aftrap waardoor er binnen no-time 2-3 op het scorebord stond. Na de laatste zenuwslopende minuten trok Bieslo aan het langste eind en verlieten ze het veld met een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

De avond kon niet meer stuk, dachten ze… Een goed gevulde schaal met lekkere snacks als kers op de taart maakte deze avond compleet. Risch bedankt!!

De dames van Bieslo mogen zichzelf koploper noemen en genieten komende zondag van een welverdiende rustdag.
21 november zullen ze het opnemen tegen Volharding VR1 om deze plek te verdedigen.