Dapper Bieslo verliest van koploper

02-12-2018 23:58

Op de warmste 2 december ooit gemeten, werd er op Sport- en Spelcentrum de Solberg de wedstrijd gespeeld tussen Bieslo en de koploper van de VierdeKlasse D, SVC2000. De gasten verkeren in bloedvorm en hebben, behoudens een uit nederlaag bij TSC’04, alles gewonnen. Bieslo zou alle zeilen bij moeten zetten, om hier een positief resultaat neer te kunnen zetten.

Vanaf de eerste minuten zag de neutrale supporter welke tactiek Bieslo had uitgekozen, om SVC2000 eventueel pijn te doen. Heel behoudend en compact werd er gespeeld, waardoor er weinig ruimtes vrij kwamen om te voetballen. Het was te zien, dat SVC2000 aan de leiding gaat in deze klasse. De gasten konden ondanks de kleine ruimtes vrij aardig combineren. Dit zorgde ook een aantal keren voor gevaar. De defensie stond goed opgesteld, waardoor de genoteerde kansen voor de bezoekers geen doelpunten werden. Uiteindelijk kwam SVC2000 toch op voorsprong. Een rappe individuele actie ging er aan vooraf, de bal werd diep gestuurd en een dieplopende middenvelder kon beheerst de bal achter Thomas Heldens schuiven, 0-1. Bieslo liet zich niet gek maken en hield de gekozen tactiek in stand. Vooraf werd besproken dat er altijd wel wat kansen voorbij kwamen, ook tegen een titelkandidaat. Dit bleek ook wel, toen Bieslo een aantal keren kon aanleggen voor een standaardsituatie. Stan Pouls gaf de bal voor via een vrije trap. De bal werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Noud Schoolmeesters bij de tweede paal. Helaas was zijn harde volley niet genoeg om de doelman te passeren. Even later was het wel raak. Wederom een vrije trap moest er aan vooraf gaan. Noud Schoolmeesters schoot de bal over de muur richting het doel. Ook hier had de doelman een antwoord, echter had hij niet gerekend op de dekselse Jasper Ebus. Hij schoot de rebound hard in de hoek, waardoor Bieslo de stand gelijk trok, 1-1. Niet lang daarna kregen de gastheren weer een dot van een kans. Een diepe bal werd opgepikt door Ron Sillen. De ‘Dynamo’ van Bieslo kon de doelman uitkappen op de rand van de 16 meter. Hij had vrij baan om de bal in het lege doel te schieten, echter hield de doelman Ron van het scoren af door al vroegtijdig het shirtje te willen wisselen met onze Messias. De dienstdoende scheidsrechter zag hier helaas alleen een gele prent in, waar rood op z’n plaats was geweest (met een ‘GroenWitte’ bril op). De vrije trap die volgde werd rakelings over geschoten door dezelfde Ron Sillen. Bieslo hield verder stand in die eerste helft en mocht gaan rusten met een verdienstelijk gelijke hoogte.

In de rust was de adrenaline goed voelbaar. Men was enthousiast en gretig om er in de tweede helft een mooi vervolg aan te geven.

Helaas had SVC2000 andere plannen. Binnen een minuut stond de voorsprong weer op het scorebord. Een schot buiten de zestien werd goede gepareerd door doelman Thomas Heldens. Echter stond ‘good old’ Johnny Burhenne op de goede plek. Zijn intikker was een koud kunstje voor de alom gewaardeerde spits, 2-1. Hierna kreeg Bieslo wel een mentaliteitsknakje. Echte kansen konden in deze periode niet genoteerd worden door de gastheren, waarbij SVC2000 vrolijk verder ging met combineren. De 3-1 en 4-1 volgde in een rap tempo. Tot tweemaal toe kon de bal zonder druk voorgezet worden, waar de rossige middenvelder van SVC2000 voor zijn hattrick kon aantekenen. De ban was gebroken en Bieslo bleef gelukkig wel in haar organisatie voetballen, waardoor SVC2000 niet uit kon lopen naar een monsterscore. Invaller Ynze Puts had zelfs nog wat anders in gedachten. De ‘Parel van Bieslo’ kon een afgeslagen bal aannemen en met een snoeiharde kanonskogel vloog de bal in de kruising. Een onhoudbare bal, waardoor de eindstand op het scorebord stond, 2-4.

Bieslo had vandaag natuurlijk gehoopt op punten, maar eerlijk is eerlijk. SVC2000 is een klasse apart dit jaar en zal waarschijnlijk feilloos kampioen gaan worden. Bieslo kan met opgeheven hoofd verder gaan in de competitie. Volgende week komt oud-trainer Huub Joosten op bezoek met zijn Belfeldia. Aanvangstijd is gewijzigd door de donkere dagen die gaan komen voor Kerst. Aanvang op Sport- en Spelcentrum de Solberg: 14.00uur.

Bieslo – SVC2000: 2-4 Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 1-1(Jasper Ebus), 2-1 (…), 3-1 (…), 4-1 (…), 4-2 (Ynze Puts).

Opstelling: Thomas Heldens, Tim Hendriks, Hans Reijnders (Ynze Puts), Bas Hoogenbosch, Bas de Vlieger, Thijs Driessen, Stan Pouls, Noud Schoolmeesters, Stan Bessems (Siem Hillekens), Jasper Ebus, Ron Sillen.