Dapper Bieslo 1 verliest van de kampioen

22-04-2019 22:16

Bieslo heeft tegen SVC2000 niet kunnen stunten. Het werd uiteindelijk een verdiende 3-2 overwinning voor de gastheren uit Roermond. Hiermee kroonde ze zich al vroeg in het seizoen tot kampioen, doordat de achtervolgers punten lieten liggen. Bieslo was niet kansloos in deze wedstrijd, maar het niveauverschil was wel duidelijk te zien.

In de eerste helft kwam Bieslo brutaal uit de startblokken. Goed compact spel werd gecombineerd met countervoetbal. Een aantal keren kwam Bieslo er met een counter uit, zonder echt gevaarlijk te worden. Waar SVC2000 bekend staat om hun technische voetbalkwaliteiten, konden ze vandaag niet het spel spelen wat ze voor ogen hadden. Desondanks kwam SVC2000 wel op voorsprong door een standaardsituatie. Een vrije trap werd verkeerd ingeschat, waardoor de spits van de gastheren met een zachte kopbal de 1-0 aantekende. Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld naar wederom een standaardsituatie. Dit keer was het een hoekschop die bij de eerste paal tussen een melee van spelers kon worden binnengekopt. Bieslo was niet onder de indruk en bleef compact staan zoals in het begin van de wedstrijd. Bieslo kon daardoor zelf ook een aantal kansen creëren. Eerst was het Ron Sillen die de keeper op proef stelde. Door goed druk zetten, kon Ron de bal blokken maar helaas kwam daar verder niets uit. Even later was het Joeri ‘Joeli’ Puts die met z’n rechterbeen zijn geluk beproefde. Het schot wat Joeri produceerde was helaas iets te zacht (maar niet veel hoor).

In de rust kon Bieslo toch nog enigszins tevreden terugkijken. Men stond weliswaar achter met 2-0, echter het spelbeeld liet iets anders zien.

In de tweede helft had Bieslo het moeilijk. Met name in het begin was daar het spel waar SVC2000 bekend om staat. Combinaties over vele schijven, met als eindstation een steekpass in de diepte. Tot twee keer toe binnen 5 minuten lukte het de gastheren om zo de defensie van Bieslo te doorboren, echter stond het vizier niet op scherp. Bieslo daarentegen kon met de wind in de rug, wat makkelijk naar voren spelen. Het was echter toch SVC2000 wat op een 3-0 voorsprong kwam te staan. Een individuele actie van de rechtsback werd afgerond met een hard schot in de korte hoek. SVC2000 zat op rozen, maar het venijn zat in de staart vandaag. Tien minuten voor het einde viel een SVC2000-speler geblesseerd uit en deze kon niet meer gewisseld worden (omdat er al 3 wissels in het veld stonden). De gastheren gingen verder met 10 man en dat bood kansen. Bieslo wist hier goed mee om te gaan en kon uit een vrije trap van Juul Niesen een doelpunt forceren. Wie anders dan Ron ‘Dynamo’ Sillen wist zijn kale knikker tegen de bal te zetten en verschalkte de doelman, 3-1. Vlak daarna was het wederom Ron Sillen die de aansluitingtreffer maakte. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de defensie en een leep lobballetje zorgde ervoor dat de stand naar 3-2 getrokken werd. Bieslo had nog meerdere kansen in deze periode, maar kon helaas niet meer scoren. Aan de andere kant was het SVC2000 dat met 10 man geen vuist meer kon maken. De stand eindigde op 3-2 en Bieslo verliet met opgeheven hoofd het veld.

Bieslo laat wederom zien dat het beschikt over mentale veerkracht. Veel teams laten het lopen wanneer er een 3-0 achterstand op het scorebord staat. Maar desondanks bleef men vanuit de taak voetballen, waardoor op het laatst nog een offensief begonnen kon worden. Helaas was het niet genoeg, maar als de wedstrijd langer had geduurd was de 3-3 zeker nog gevallen. Aankomende donderdagavond mag Bieslo weer eens een thuiswedstrijd afwerken, dit keer tegen EMS uit Roermond. Aanvang: 19.00uur.

SVC2000 – Bieslo: 3 – 2 (2 – 0)

Doelpuntenmakers: 1-0 (…), 2-0 (…), 3-0 (…), 3-1 (Ron Sillen), 3-2 (Ron Sillen).

Opstelling:  Thomas Heldens, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Juul Niesen, Bas de Vlieger (Hans Reijnders), Joeri Puts (Stan Pouls), Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen, Ynze Puts, Jasper Ebus (Luc Meerts), Ron Sillen.