Dames boeken 3e zegen op rij

28-04-2017 19:03

Afgelopen dinsdagavond speelde Bieslo Dames de inhaalwedstrijd thuis tegen Veritas vr. 1. Op het sportpark was aardig wat support voor onze dames. Daardoor werd er dus wat verwacht van beide partijen. De wedstrijd begon direct met wat kansen op en neer, maar door uitstekend keepers werk van de beide doelvrouwen werden deze kansen niet benut. In de 25e minuut was het wel raak! Een hoekschop van Esmee leek te mislukken, maar door een teruggekaatste bal kon Esmee de bal nog een keer voor het doel slingeren. Met een mooie krul met haar rechterbeen kwam de bal op het hoofd van spits Tatiana en verdween mooi in de verre hoek. De stand was in het voordeel van de groenwitte; 1-0. Daarna ontstonden er veel kansen voor de uitploeg, eveneens wist doelvrouw Pien het doel schoon te houden. Tegen het einde van de 1ste helft kreeg Bieslo nog wat kansen, met onder andere een mooi schot van spits Schae, deze ging helaas via de doelpaal uit.

In de 2de helft werd het spel wat feller en leek het een moeilijke klus voor de BiesloDames om de 1-0 stand op het scorebord te houden. Er ontstonden wat pijntjes aan beide kanten en de dames kregen geen vat op de kou die langzaam over het sportpark was gevallen. De 2de helft bleef uiteindelijk ook zonder doelpunten, dit had wel anders kunnen zijn. In de laatste minuut wisten de dames uit Neeritter met een snelle uitbraak hun spits vrij voor de keeper te krijgen, maar door goed werk van Pien en laatste vrouw Danique, wist Bieslo de overwinning over de streep te trekken. De 6de plek is nu wat steviger in handen van Bieslo, die door deze overwinning een gat van 5 punten hebben geslagen met Veritas. Bieslo heeft nog steeds zicht op een 5de plek, maar dan zal de goede lijn van de laatste 3 wedstrijden vastgehouden moeten worden.

Wedstrijdsponsor: steenfabriek Engels