Cresentia 1 – Bieslo 1 1-3

25-04-2023 18:58

Het vlaggenschip van vv Bieslo heeft zondag de uitwedstrijd in Tungelroy tegen de plaatselijke voetbalclub Cresentia met 1-3 gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er tijdens de voorbespreking even gerefereerd aan de verliespartij in de thuiswedstrijd. Ondanks dat Bieslo uitgespeeld lijkt in de 5e klasse C was dit alleen al een extra motivatie om te winnen. Trainer Driessen had zijn basisopstelling op de nodige plekken gewijzigd. Met het oog al een beetje op volgend seizoen gericht zou er gestart gaan worden zonder de “oudgedienden” in de basisopstelling. Door 2 ziekmeldingen kon het plan niet helemaal ten uitvoering gebracht worden. Zo stond Bas als vanouds weer onder de lat (na een Amerika reis van 5 weken) omdat Daan helaas ziek uitviel. Aanvoerder Thijs behield ook zijn plekje op het middenveld doordat Joeri en Yanick nog niet fit genoeg waren. In de eerste 15 minuten hadden de gasten het lastig. Cresentia speelde heel opportunistisch en Bieslo kreeg er niet echt vat op. Toch stond de verdediging als een huis en kwamen de Beeselnaren niet in de problemen. Bieslo nam vervolgens het heft meer en meer in handen. Flankspelers Bo er Robin waren hun tegenstanders meermaals te snel af wat gevaarlijke situatie ’s opleverde. Zo ook in de 29e minuut. Na goed doorzetten van “linksbuiten” Bo alias Neutje kon Basje de Vleeg alleen nog maar door een overtreding gestopt worden. De verkregen pingel werd door Jasper feilloos binnen geschoten. Nog voor rust had Bieslo naar een hogere voorsprong kunnen uitlopen. Helaas konden Jasper, Bo, Jim en Robin de trekker niet overhalen. Na rust veranderde het spelbeeld niet. Bieslo kreeg de nodige kansen welke vaak nog mooier gemist werden dan dat ze gecreëerd waren. Zo had Basje de Vleeg zijn totaal aantal doelpunten kunnen verdubbelen en had Bo misschien wel 3 kopdoelpunten kunnen maken. Tel daarbij nog kansen van Jasper, Jim en Thijs bij op en we zijn er bijna. De mooiste kans was toch wel voor de ingevallen good old “Plaetje” Meerts. Een mooie aanval over de rechterkant waerd perfect door Jim terug gelegd op de 11 meter. De aanwezigen denken dat Luc al in zijn afwerking aan het nadenken was hoe hij moest gaan juichen… Helaas kon er niet gejuicht worden, sterker nog.. met een beetje pech gaat het ook nog geld kosten. Luc deponeerde de bal namelijk zo hoog over dat deze in het hoogste topje van een boom bleef hangen. Zo hoog zelfs dat de plaatselijke Brandweer er geen raad mee weet. Gelukkig werden er ook nog doelpunten gescoord. Bo met een rake kopbal na een mooie voorzet van de magicien en Basje kon de bal beheerst binnenschuiven na een voorzet van Neutje. Cresentia scoorde 5 minuten voor tijd ook nog waardoor de eindstand uiteindelijk 1-3 werd. Al met al een prima overwinning van de greun witte. Aangezien de KNVB een onbegrijpelijke interlandbreak heeft ingelast speelt Bieslo haar volgende wedstrijd pas op zondag 14-5-2023 in Nederweert-Eind tegen Eindse Boys.