Bliej in Beesel

04-12-2016 18:15

De Beeselse jeugd maakt zich zorgen over de toekomst van Beesel. Hieruit is in samenwerking met o.a. Kernoverleg Beesel de werkgroep “Bliej in Beesel” ontstaan. De werkgroep wil zich voornamelijk inzetten voor de leefbaarheid van ons dorp. Door de dalende geboortecijfers en de beperkte mogelijkheden voor de jeugd om zich in ons dorp te huisvesten, dreigt ons mooie dorp te vergrijzen en haar glorie te verliezen. Voor Bieslo zal dit ook gevolgen hebben.
Indien er nu niet wordt ingegrepen zullen de verenigingen over een aantal jaren enkel nog kunnen beschikken over senioren leden. Zelfs de meest prachtige initiatieven komen dan moeilijk van de grond. Dit heeft directe gevolgen voor de leefbaarheid van Beesel, maar ook voor onze vereniging. Voor jong én oud.
“Bliej in Beesel” verwacht niet dat er een kant-en-klare oplossing aangedragen wordt maar hoopt dat de gemeente bereid is mee te denken voor onze leefgemeenschap.
“Bliej in Beesel” heeft op maandag 12 december om 19.30 uur spreektijd bij de gemeenteraad.
“Bliej in Beesel” nodigt iedereen, ook de leden van Bieslo, uit om op 12 december de werkgroep te steunen bij de gemeenteraad. Zodat wij samen, in grote getalen, laten weten dat we de leefbaarheid van ons mooie dorp willen behouden.
“Bliej in Beesel” en haar sympathisanten komen maandag 12 december om 19.00 uur op de markt in Reuver bij elkaar. Vanaf de markt gaan we gezamenlijk naar het gemeentehuis. De werkgroep hoopt te mogen rekenen op jullie steun!