Binden en behouden junioren

25-01-2019 17:49

Verenigingen investeren veel tijd in het werven van leden in de leeftijdsgroep 5 tot en met 10 jaar. In de jongste leeftijdscategorie zien we ook de grootste instroom van leden.
Helaas stopt een groot deel van deze jeugd weer in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Alle energie die gestopt is in de werving gaat grotendeels verloren. Zonde!
DE vraag is waarom stoppen zoveel jongeren op die leeftijd met voetballen en wat kunnen wij samen doen om deze groep te binden?
De KNVB wil verenigingen hier graag in ondersteunen en introduceert daarvoor op een drietal locaties in Noord/Midden-Limburg en Oost Brabant het traject ‘DE uitdaging: Binden en behouden van junioren’.

Wat houdt het traject in en wat levert het de vereniging op?
Het traject bestaat uit 4 bijeenkomsten, verdeeld over het hele seizoen 2018-2019.
Centraal staat de vraag wat verenigingen kunnen doen om meer plezier en betrokkenheid te realiseren bij jeugdleden en wat er voor nodig is om hen als lid te behouden voor de club.
Insteek is dat de deelnemers tussen de bijeenkomsten binnen hun eigen club met een zelf gekozen ‘opdracht’ aan de slag gaan.
De bijeenkomsten gaan we gebruiken om kennis met elkaar te delen, ervaringen uit te wisselen en elkaar een grote hoeveelheid tips en tops mee te geven.
We werken aan een stappenplan op maat dat theorie en praktijk aan elkaar verbindt

Namens Bieslo nemen Paul Selen, Wouter Crins, Wim Meerts, Eric Jacobs, Eugene Geerlings en Huub Levels deel aan dit traject.