Bieslo MC1 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

02-03-2016 23:22

De meiden van onze MC1 zijn helaas in de 4e bekerronde door Budel MC1 met 2-0 verslagen. In een zinderende wedstrijd waarbij tot de laatste seconde voor elke meter werd gestreden kwam Bieslo net wat te kort om het de zeer sportieve en goed spelende tegenstander te moeilijk te maken.

Vooraf gezien was al bekend dat dit een bijna onhaalbare opgave zou zijn voor de groenwitten aangezien Budel MC1 in de competitie en vorige bekerrondes behoorlijk goede prestaties had geleverd waarbij vaak grote uitslagen met 6 of meer doelpunten werden gehaald, en zelfs een 13-0 en 16-0 waren niet te vreemd voor de tegenstander. Toen tijdens de warming up ook nog keepster Jelita te veel last kreeg van een blessure werd het ergste gevreesd. Op het allerlaatste moment werd er het een en ander omgezet en kwam Maud onder de lat te staan op het loodzware sappige veld in Brabant.
Het begin van Budel loog er dan ook niet om, direct flink druk zetten en vlotte combinaties leidde al tot de nodige kansen voor het doel van Bieslo en resulteerde na 5 minuten al in de 1-0, en na nog eens 5 minuten stond al de 2-0 op het bord. De Beeselse meiden pakte alle tegenslagen aan het begin van deze avond anders zeer goed op, rechtte de rug en trokken ten strijde met volle inzet wat vervolgens een zeer attractieve wedstrijd opleverde. Stevige maar faire duels maakte het een waar spektakelstuk en naar mate de eerste helft vorderde kwam Bieslo toch steeds wat verder van het doel wat zelfs een paar counters opleverde maar zonder enig rendement. Achterin werd het slot op de deur gegooid en werden de kansen van Budel onklaar gemaakt.

In de rust bleek dan toch dat slecht weer altijd een goede motivator is voor Bieslo MC1, waar eerst lovende woorden van de trainers over de werklust de meiden nog meer moed gaven, beet Jelita zich door de pijn heen en stond toch de tweede helft op doel. Hierdoor kon de opstelling op een aantal plaatsen worden gewijzigd en kwam Bieslo nog sterker uit het kleedlokaal. Het spelbeeld na rust bleef redelijk het zelfde als de laatste minuten voor rust: Budel zette aan, kreeg nog een paar hoekschoppen en een paar schotjes van afstand maar echt doorbijten zat er niet meer in. En op het middenveld werden zeer attractieve duels uitgevochten wat het beeld van de avond zou worden. Ook Bieslo kreeg zo gedurende de tweede helft nog een paar kansjes via Julia en Maud, en een ver afstandsschot van Imke in een rebound vloog helaas compleet de verkeerde kant uit. En dus eindigde het tweede bedrijf zonder doelpunten maar als een reclame voor doorzettingsvermogen.
Trots op vooral dat laatste werd na afloopt nog eens benadrukt waardoor met opgeheven hoofd het bekertoernooi kan worden verlaten en de zinnen op de competitie kunnen worden gezet.