Bieslo zet stap naar handhaving 4e klasse.

09-05-2016 22:16

Louter lachende gezichten aan Beeselse kant na afloop van de laatste thuiswedstrijd van Bieslo 1 zondag tegen het gedegradeerde Koningslust. Op het scorebord stond een 3-1 overwinning en de resultaten op de andere velden waren zodanig dat handhaving in de vierde klasse voor Bieslo voor het grijpen ligt met nog één uitduel te gaan. Bieslo speelt nog tegen TSC’04, welke ploeg de nacompetitie voor handhaving niet meer kan ontgaan. De enige ploeg die Bieslo nog kan achterhalen is Reuver. Reuver moet dan wel 3 punten én een doelsaldo van +9 in het voordeel van Bieslo goed maken. Bieslo heeft aan één punt voldoende voor rechtstreekse handhaving en daarmee hebben de manschappen van Rik Driessen een prestatie van formaat geleverd in de laatste weken.

Bieslo was zondag een terechte winnaar waarbij de uiteindelijke score veel hoger had moeten uitvallen. De eerste 6 minuten waren er al drie doelpogingen aan Beeselse zijde. In de 16e minuut was er een mooie combinatie op het middenveld tussen Noud Schoolmeesters en Stan Pouls waarna laatst genoemde via een mooie steekbal Jasper van de Boel vrij voor de keeper kon zetten. Jasper liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde fraai. In de 22e en 34e minuut kreeg diezelfde Jasper van de Boel twee grote kansen die jammer genoeg geen doel troffen. De 2-0 kwam er wel in de 35e minuut toen een speler van Koningslust, een strakke pas van Noud Schoolmeesters, in eigen doel schoot. Koningslust was in de wedstrijd vaak aan de bal maar kreeg pas in de 44e minuut zijn enige echte goede kans.

De tweede helft was 5 minuten oud toen middenvelder Thijs Driessen de gehele ploeg juichend over zich heen kreeg nadat hij van buiten de zestien meter uithaalde en de bal keurig in de driehoek plaatste buiten bereik van de grabbelende keeper. De wedstrijd was beslist en Bieslo zat op rozen in deze wedstrijd die gewonnen moest worden. Het centrale verdedigingsduo Sjors Lenssen en Juul Niessen speelden een puike wedstrijd en gaven samen met de backs Tim Hendriks en Jules Boom geen kans meer aan Koningslust. Sterker nog, Bieslo kreeg via Wouter Crins 3 grote kansen maar het was Wouter vanmiddag niet gegund om te scoren waarbij zijn rechtervoet niet echt in vorm was. Koningslust scoorde in de blessuretijd nog de aansluitingstreffer uit een goedkoop gekregen penalty waardoor keeper Daan Reinders de nul niet kon houden maar het bracht Bieslo niet meer in de problemen.

De vreugde was groot na afloop van de wedstrijd en de aansluitende seizoensafsluiting van vv Bieslo duurde tot in de kleine uurtjes. Volgende week op Pinstermaandag kan alles definitief worden in Tegelen tegen TSC’04.  De wedstrijd begint om 14.30 uur waarbij wij de Beeselse supporters oproepen het team te steunen en samen de handhaving in de 4e klasse te vieren.