Bieslo wint van hekkensluiter sv Leeuwen

07-04-2019 22:52

Bieslo heeft gelukkig weer eens weten te winnen. Het waren de gasten uit Leeuwen die hun meerdere moesten erkennen in Bieslo. Een verdiende zege, alhoewel de score eigenlijk wat hoger had moeten uitvallen!

Bieslo begon de wedstrijd net zoals in de vorige wedstrijd tegen Koningslust. Met veel druk naar voren wist men binnen no time een aantal doelpogingen te creeeren. Achtereenvolgende Jasper Ebus en Stan Pouls hadden het vizier helaas niet op scherp. Bieslo moest lang wachten op de openingstreffer, het was pas rond 30 minuten dat deze tot stand kwam. Een vrije trap van Stan Pouls werd ongelukkig op de lat gekopt door een eigen speler van sc Leeuwen, de bal bleef binnen en Noud Schoolmeesters was er als de kippen bij om de bal vanaf 1 meter in het doel te knikken, 1-0. Daarna ging Bieslo door met waar men mee bezig was. Drukzettennaar voren en sc Leeuwen het vuur aan de schenen leggen. Dit lukte vrij aardig, zonder echte grote kansen te noteren. De gasten daarentegen konden geen enkele doelpoging noteren, alhoewel ze er af en toe gevaarlijk uitkwamen met de counter.

In de tweede helft zag je dat de krachten langzaam wegvloeide, mede waarschijnlijk door het zware en stroeve veld. Desondanks trachtte Bieslo om sc Leeuwen onder druk te zetten. Het lukte niet meer zo goed als in de eerste helft, maar toch bleef Bieslo gevaarlijk. Uit een van deze gevaarlijke situaties wist Ynze Puts zijn FTT (Fenomenale Trap Techniek) weer eens te laten zien aan het publiek. Zijn voorzet (of was dit een schot?) belande puntgaaf voor de voeten van Siem Hillekens. Siem op zijn beurt had een schitterende volley in huis die achter de doelman belandde. Een waanzinnig doelpunt zette Bieslo op 2-0! Het had ook 3-0 kunnen worden voor Bieslo, warende het niet dat de arbiter een zuiver doelpunt van Stan Pouls niet toekende (de bal was blijkbaar ver over de doellijn beland). De gasten konden net zoals in de eerste helft niet veel bolwerken tegen Bieslo. De defensie stond vandaag als een huis, met speciale aandacht voor Juul Niesen en onze doelman Thomas Heldens. Juul was vandaag als verdediger een ontzettend betrouwbare speler met perfect getimede slidings waar Matteo Materazzi een puntje aan kan zuigen! Thomas was op zijn beurt beslissend in zo goed als elke hoge bal. Alle ballen waren vandaag voor onze lange goalie. Verder hield hij in een 1 tegen 1 situatie zijn doel schoon. In de wandelgangen zijn er al geruchten dat er een buitenlandse transfer lonkt voor Thomas. Misschien is dan eindelijk het keepersprobleem bij Real Madrid opgelost…

Bieslo kan tevreden terugkijken. Zonder hoogstaand voetbal wordt sc Leeuwen professioneel aan de kant gezet. De overige uitslagen zijn in het voordeel van Bieslo, waardoor men weer een aantal plaatsen klimt. De volgende wedstrijd wordt weer afgewerkt op de donderdag. Dit keer gaat ons vaandelteam op bezoek in Roggel, waar ook de aanvangstijd om 18.30uur zal zijn.

Bieslosc Leeuwen: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers: 1-0 (Noud Schoolmeesters), 2-0 (Siem Hillekens).

Opstelling:

Thomas Heldens, Tim Hendriks, Juul Niesen, Hans Reijnders, Bas de Vlieger (Luc Meerts), Noud Schoolmeesters, Thijs Driessen, Ynze Puts (Benny Joosten), Siem Hillekens (Siem Kessels), Jasper Ebus, Stan Pouls.