Bieslo wint loodzwaar duel

25-12-2018 14:27

De zondag voor Kerst, stond er een inhaalprogramma op de planning. Het was dit keer oud-trainer Huub Joosten, dat met zijn Belfeldia op bezoek kwam. In een spannend duel, trok Bieslo uiteindelijk aan het langste eind. Al was het nog even billenknijpen in de laatste minuten van de wedstrijd.

In de eerste helft was Bieslo ongeveer 30 minuten de bovenliggende partij. Een aantal goede combinaties werden opgezet, echter stond het vizier nog niet op scherp. Het duurde tot ongeveer 25 minuten, toen de gastheren op een 1-0 voorsprong kwamen. Stan ‘Boelie’ Pouls, die de gehele wedstrijd een hoog niveau haalde, had een steekpass ‘a la Ziyech’ in huis. De bal kwam perfect voor de dieplopende Ron Sillen. De ‘Dynamo’ wist dit buitenkansje wel te verzilveren. Met een harde schuiver verschalkte hij de doelman en Bieslo kwam op voorsprong. Na dit doelpunt, zou men denken dat Bieslo beter in hun spel kwam. Niets bleek minder waar. Achterin werd nog geduldig rondgespeeld, zonder dat Belfeldia druk naar voren kon zetten. Optisch gezien gaf dat een gevoel dat Bieslo erg sterk was in de tweede fase van de eerste helft, echter was het Belfeldia dat in deze fase gevaarlijk was. Eerst was het een vrije trap die prachtig uit de kruising werd geslagen door Thomas Heldens. Ook onze keeper speelde een erg sterke wedstrijd vandaag, ondanks dat hij voor de wedstrijd nog niet zoveel zin had. ‘Waarom voetballen we eigenlijk? Het is toch bijna Kerstmis!?’ Klonk het gefrustreerd vanuit de kantine uit dezelfde mond van onze goalie. Desalniettemin wist Thomas zijn frustratie om te zetten in weergaloze reddingen. Zo was het vijf minuten na de vrije trap, een voorzet die van dichtbij werd ingekopt. Thomas had een geweldige reflex in huis, waardoor de bal over het doel getikt werd. Uit de hieropvolgende hoekschop was er wederom gevaar voor het doel van de gastheren. De boomlange verdediger van Belfeldia had een goede timing in huis en kopte de bal net voorlangs. Vlak daarna floot de goed leidende arbiter voor het rustsignaal. Bieslo kon even ademhalen.

In de tweede helft ging Bieslo wederom goed van start. Belfeldia werd goed onder druk gezet en dat resulteerde vaak in balverlies voor de gasten. Het duurde wel even voordat Bieslo een aantal kansen kon noteren. Slordigheid in de eindpassing was debet aan het feit dat er geen goede doelpogingen geproduceerd konden worden. Stan Pouls dacht trouwens dat hij Bieslo de verlossing had gebracht door een doelpunt te maken, echter werd hij teruggefloten voor buitenspel. Het was alsnog Bieslo wat de score mocht verdubbelen. Een verre uittrap van Thomas Heldens werd verkeerd ingeschat door de verdediging van de gasten, waardoor Gijs ‘el Kuzo’ van Kruchten kon doorlopen richting vijandig doel. Hij behield keurig het overzicht en legde de bal breed op Siem Hillekens. ‘Hillie’ dacht geen seconde na en schoot de bal hard om de doelman heen met een perfecte boogbal, 2-0. Net zoals in de eerste helft, werd Bieslo slordiger nadat men gescoord had. Op het middenveld kwam zeer veel ruimte te liggen en daar maakte Belfeldia dankbaar gebruik van. Het was gelukkig voor de ‘GreunWitte’ dat Belfeldia pas in de laatste minuut van de reguliere tijd de aansluitingstreffer kon produceren, 2-1. Het was zelfs nog even billenknijpen, toen een voorzet hard werd ingekopt door wederom de boomlange verdediger. Zijn kopbal miste precisie, waardoor die bal een meter naast ging. De eindstand stond op het bord en Bieslo kon drie hele belangrijke punten bijschrijven.

Bieslo sluit af met drie punten, waardoor het puntentotaal op 16 komt. Dit is, zover ik weet, het hoogst aantal punten tijdens de winterstop sinds Bieslo weer in de VierdeKlasse uitkomt. Een mooi resultaat voor het vaandelteam. De eerstvolgende wedstrijd is wederom een thuisduel voor Bieslo. Dit keer komt Horn op bezoek. Horn staat 1 punt boven Bieslo, waardoor ook dit weer een interessant duel lijkt te worden. Aanvangstijd is dan weer als vanouds 14.30uur. Wij hopen wederom op veel support bij de hervatting van de competitie.

Rest mij nog via deze weg, namens de gehele selectie, iedereen hele fijne feestdagen te wensen en een goed uiteinde van 2018!

Bieslo – Belfeldia: 2-1

Doelpuntenmakers: 1-0 (Ron Sillen), 2-0 (Siem Hillekens), 2-1 (…).

Opstelling: Thomas Heldens, Bas de Vlieger, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Jasper Ebus, Thijs Driessen, Noud Schoolmeesters (Sjuul Beek), Ron Sillen, Stan Pouls (Joeri Puts), Siem Hillekens (Ynze Puts), Gijs van Kruchten.