Bieslo wint belangrijke wedstrijd tegen Roggel!

15-05-2022 15:32

Donderdag avond was er een compleet programma in de 4e klasse D. Voor ons vlaggenschip stond de belangrijke wedstrijd tegen Roggel op het programma. Door de nederlaag afgelopen zondag in Swalmen was vooraf duidelijk, deze wedstrijd moest gewonnen worden. Het was dan ook alles of niets gisteren en zo voetbalden de Beeselnaren ook. Goed voetbal was het niet wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen maar aan spanning en strijdlust was geen gebrek. Veel kansen waren er niet te tellen in de eerste 25 minuten. In de 29e minuut kwam capitano Ties goed door maar werd op zo ‘n 20 meter voor het doel onreglementair gestopt. De vrije trap die daarop volgde werd uiterst vakkundig binnengeschoten door wingback Bo alias “Neutje”. Net voor rust moest doelman Basje nog even laten zien dat hij een uitstekende doelman is door een bijna zeker doelpunt te verhinderen met een katachtige redding. De 1-0 voorsprong bij rust was verdiend te noemen maar was natuurlijk een magere marge. Na rust nam Roggel iets meer het initiatief. Bieslo wilde op dezelfde manier verder spelen maar werd toch wat terug gedrongen. Echt grote kansen leverde het offensief niet op en Bieslo kreeg misschien nog wel de beste kansen via een aantal counters. Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter stond nog steeds de 1-0 op het scorebord. Een zeer belangrijke overwinning. Concurrent Roerdalen speelde gelijk waardoor het verschil terug gebracht is naar 3 punten. Met nog 3 wedstrijden te spelen zal het geen makkelijke opgave worden maar de “greun witte” laeve nog. Komende zondag speelt Bieslo om 14.30 uur haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen nummer 4 ODA. Zondag staat ook de seizoen afsluiting gepland en met de weergoden die volop zon en 27 graden voorspellen belooft het een heet middagje te worden in een bomvol “camp mauw” de Solberg. Zoals gezegd, alles is nog mogelijk en met de steun van de 12 man hopen wij de broodnodige 3 punten in Beesel te houden.