Bieslo Vrouwen 1 wint zéér overtuigend van Reuver Vrouwen 1 en gaat verder in het bekertoernooi

15-09-2021 19:54

Op zondag 12 september 2021 stond voor Bieslo Vr1 de derby tegen Reuver Vr1 op het programma (de tweede bekerwedstrijd). Om 12:00 uur ging de wedstrijd op Sportpark de Solberg van start. Er heersde enige nervositeit tussen de speelsters van Bieslo, maar de ‘drive’ om te winnen nam de overhand.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat er voor Bieslo iets te halen viel. Het lukte Bieslo om goede acties naar voren te maken. Reuver was soms dreigend, maar echt dichtbij het doel van de tegenstander kwam Reuver niet. In de 14e minuut werd Esmee via de zijkant ingespeeld, waarna zij een actie richting de zijkant van het doel kon maken. Pien Levels wist de vrije ruimte tussen de vijf- en zestienmeter te vinden, waardoor Esmee de bal op haar terug kon leggen. Pien bleef vervolgens koel en schoot de bal hard binnen, 1-0. In de 26e minuut deed zich ongeveer dezelfde situatie voor, alleen wist Kim zich nu goed vrij te lopen voor het doel en schoot hiermee het tweede doelpunt binnen (2-0). Bieslo bleef druk zetten en Juliëtte zorgde ervoor dat Bieslo nog een keer kon scoren. Vanuit de zijkant van het middenveld lukte het Juliëtte om de speelsters van Reuver te omzeilen en Kim aan te spelen. Kim benutte deze mooie actie/voorzet en schoot de bal wederom in het doel, 3-0. Vlak voor rust werd het toch nog even spannend, Reuver wist namelijk de bal voor het doel van Bieslo te leggen en door de chaos kwam de bal erg dichtbij het doel. Julia wist de bal echter te onderscheppen en schakelde snel om, waardoor Bieslo weer de aanval kon inzetten. Uiteindelijk kreeg Esmee via het middenveld de bal en kon zij vanuit de zijkant scoren, 4-0.

De tweede helft nam Bieslo een beetje gas terug, maar zij bleef wel nog vele kansen creëren (en afmaken). Op het middenveld wist Dide zich goed vrij te spelen met de bal, waardoor zij Yannick de bal vervolgens goed in de loop mee kon geven. Yannick maakte een goede loopactie en kwam zo voor het doel van Reuver. Een belangrijke sidenote: Yannick is ‘eventjes’ (gewoon twee jaar) naar Canada geweest en heeft zich na terugkomst (gelukkig) weer bij het damesteam van Bieslo gevoegd. ‘Zou Yannick het voetballen verleerd zijn?’ vroeg men zich af. Al snel was voor iedereen duidelijk dat dit zéker niet het geval was en dat liet Yannick nog eens duidelijk zien bij haar actie. Ze wist namelijk haar hoofd koel te houden en schoot de bal rustig in de hoek van het doel, 5-0. Bieslo werd tijdens de derby ook uitgeholpen door speelsters van Vr2 en zeker niet voor niets. Roos (Vr2) wist in de 59e minuut Jill (ook Vr2) in de spits te bereiken. Jill kreeg de ruimte van Reuver en kwam in een één tegen één situatie met de keeper. Even leek de keeper de bal te veroveren, maar Jill kan de bal (via een kaats tegen de keeper) zo in het doel van Reuver leggen, 6-0. Het blijft er niet bij, Esmee weet uiteindelijk nog –  via een duidelijke steekbal van Pien – te scoren, 7-0. Op het einde lijkt de verdediging van Reuver er helemaal klaar mee te zijn. Juliëtte maakte een actie en werd in het strafschopgebied door een verdediger van Reuver aardig hard onderuit gehaald: penalty. Esmee besluit de penalty te nemen, maar neemt deze vervolgens té overhaast. De scheidsrechter bleek nog niet gefloten te hebben, dus opnieuw. Gelukkig veranderde dit de situatie niet en scoort Esmee ook de ‘tweede’ penalty, 8-0. Dit is uiteindelijk de eindstand.

De wedstrijd tegen Reuver zorgt ervoor dat Bieslo twee bekerwedstrijden heeft gewonnen, Bieslo zal dus in de beker een ronde verder gaan. Ook gaat de competitie binnenkort van start: Bieslo zal op 26 september 2021 om 11:00 uur het opnemen tegen MVC’19 Vr1 (uitwedstrijd).