Bieslo vrouwen 1 “HERBSTMEISTER”

06-12-2017 16:41

Afgelopen zondag heeft het 1e vrouwenteam van Bieslo zich officieel gekroond tot “Herbstmeister”. Met de indrukwekkende cijfers; 9 wedstrijden gespeeld, 27 punten, 49 doelpunten voor en 6 tegen mogen de dames spreken van een uiterst succesvolle 1e seizoenshelft. Dat zondag ook nog eens de kraker tegen nummer 2 Bavos op het programma stond maakte het extra bijzonder. Met Bavos kwamen onze meiden een tegenstander tegen die met veel lef en bravour ons vanaf minuut 1 probeerden vast te zetten. Zeker in het begin maar eigenlijk gedurende de gehele eerste helft kon Bieslo niet onder de druk uitvoetballen. Echter door de uitstekend spelende verdedigers Lisa. Evelien, Iris en Denise kwamen we achterin ook niet echt in de problemen. Als Bavos dan een keer door kwam stond daar nog altijd onze rots in de branding Julia die wederom een foutloze wedstrijd keepte. De eerste echte kans was echter voor Bieslo. Ongeveer 5 minuten voor de rust was het Dide die na een scrimmage voor het doel de bal helaas over schoot.

Na de rust kwam Bieslo wat beter in de wedstrijd. Toch bleef Bavos voorop gaan in de strijd waardoor Bieslo niet echt in de flow van de afgelopen weken kon komen. In de 65e minuut kwam daar echter de bevrijding. Juliëtte ging goed door over de rechter kant en legde de bal prima terug op de inkomende Dide. Met een zeer bekeken lobje over de keeper zorgde zij voor de 0-1. Na deze openingstreffer was Bavos even de weg kwijt en hadden de groen witte meiden de wedstrijd moeten beslissen. De grootste kans op de 0-2 was voor Eline, na perfect voorbereidend werk van Esmee mocht zij de bal voor een leeg doel binnen tikken. Of het lag aan het kunstgras, of dat zij de schoendozen nog om de schoenen had, of omdat het voorbereidende werk van Pietertje was, of dat zij het “dingetje” van Kim wil overnemen, we weten het niet maar helaas kreeg Eline het voor elkaar om de bal naast het doel te schuiven… Doordat de 0-2 uitbleef kregen de Bavellinnen weer hoop en gooiden alles naar voren. In de 81e minuut was het raak, na een steekbal kwam de spits vrij voor Julia en maakte dit buitenkansje beheerst af. De laatste minuten ging de wedstrijd op en neer. Helaas moest Esmee 5 minuten voor tijd geblesseerd het veld verlaten. Na een botsing met de doelvrouw had “Pietertje” te veel last van haar spareribs om nog door te kunnen spelen. De verlossing voor Bieslo kwam in de 89e minuut. Julie (die inmiddels laatste man was gaan spelen) zag haar kans schoon voor een rush van 75 meter over de linker kant. Na deze rush speelde ze de bal perfect door naar Kim die dit buitenkansje perfect afmaakte en de 1-2 binnen schoot. De vreugde was onbeschrijflijk, speelsters, trainer, leiders en supporters vlogen elkaar in de armen en Julie lag onder een hoopje dames naar lucht te happen. Er vloeiden zelfs wat vreugde tranen bij onze geblesseerde vleugelflitser Caro. Wie nu dacht dat we Bavos eindelijk verslagen hadden, nee hoor… tot diep in de blessure tijd bleven de meiden uit Bakel strijden voor nog een punt. Met kunst en vliegwerk hielden de Beeselnaren de voorsprong echter vast. Aan de vreugde, zeker na de 1-2 kon men wel zien dat dit een zeer lastige wedstrijd was. Uiteindelijk gaan onze dames na een prima 1e seizoenshelft nu lekker genieten van een welverdiende winterstop om daarna de strijd weer aan te gaan. Wij willen onze trouwe supporters bedanken voor de steun, top dat jullie ons iedere wedstrijd weer komen aanmoedigen!!

Opstelling: Julia, Lisa, Evelien, Iris, Denise (Lian), Julie (Lotte), Yannick, Juliëtte, Esmee, Dide (Eline) en Kim

Doelpunten: Dide en Kim