Bieslo Vr1 wint van de koploper!

27-03-2024 19:29

Bieslo Vr1 – ST Volharding/Sambeek Vr1 (5-1)

We denken er nog altijd vaak aan terug: het vorige duel tegen huidige koploper ST Volharding/Sambeek, dat we op een ontzettend modderig veld helaas verloren met 6-1. Tot op de dag van vandaag zijn er nog altijd wedstrijdshirts met een of meerdere onuitwisbare bruine vlekken, allen afkomstig uit deze specifieke wedstrijd. Dus voor zowel onze shirts als onszelf wilden we vandaag maar al te graag winnen!

Bieslo Vr1 begon dan ook gretig aan de wedstrijd en was wederom het eerste kwartier de bovenliggende partij. Met een verrassend laag shot van afstand was het Kim die in de 10de minuut de score wist te openen: 1-0. Na de openingstreffer nam de druk van ST Volharding/Sambeek gelijk wat toe. Desondanks was de sterk spelende verdediging van Bieslo de tegenpartij regelmatig te slim af. Zo wist Esmee met een ontzettend belangrijke sliding een kansrijke tegenaanval te voorkomen en werd er meermaals goed uitverdedigd. Ondanks dat Volharding halverwege de helft meer grip op de wedstrijd kreeg, was het Bieslo dat opnieuw toesloeg. Gini bereikte Lucie, die in volle vaart richting de achterlijn van de tegenstander liep. Met een goede voorzet vond ze Kim, die haar tweede goal van de dag maakte. Niet veel later werd er vanuit de rechterkant een soortgelijke aanval opgezet, maar slaagde Resi er net niet in om haar poging voldoende kracht mee te geven. Ondertussen bleef Volharding op zoek naar de aansluitingstreffer. Tot drie keer toe werd het dan ook erg gevaarlijk voor het doel van Bieslo. Door een uitstekend keepende Jikke bleef het doel echter leeg en gingen we met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging bij Bieslo de volledig focus op het behouden van de voorsprong. Gezien de vorige weken, waarin we tegenstanders vaak onnodig laten terugkomen in de wedstrijd, blijkt dat voor ons niet altijd even makkelijk. Toen ST Volharding/Sambeek in de 55e minuut de 2-1 maakte, kreeg menig Bieslo supporter het dan ook even benauwd. Beide ploegen kregen vanaf dat moment mogelijkheden om te scoren. Zo werd Lucie goed weggestoken en kwam ze in een een-op-een situatie met de keepster van de tegenpartij. Helaas belandde haar inzet net niet in het doel. Aan de andere kant was het Jikke die goed uitkwam en de inzet van Volharding kon keren. In de 65e minuut was het Bieslo dat de voorsprong verder uitbreidde. Vanaf de rand van de zestien krulde Kim een vrije trap prachtig in de rechterkruising, 3-1. Mila (van Mediateam Miel & Manon) heeft deze op beeld staan, dus benader haar vooral als je hier een herhaling van wilt zien! Even later kwam ook de vierde treffer van Bieslo op naam van Kim te staan. Een overtreding op Lucie in de zestien resulteerde in een penalty, die Kim koelbloedig binnenschoot. Ook Juliëtte deed van afstand nog een poging om te scoren, maar helaas kwam haar poging net op de bovenkant van de kruising terecht. Lucie bracht in de 90ste minuut de wedstrijd naar een 5-1 eindstand, door met een bekeken uithaal in de linkerhoek te scoren.

Eindelijk lukt het Bieslo Vr1 dus weer om drie punten binnen te halen, waardoor we nog vaster op de vijfde plek staan. Komend weekend staan ons maar liefst twee wedstrijden te wachten, waar we uiteraard graag 6 punten willen verdienen. Op zaterdag voetballen we uit tegen FCV-Venlo en op maandag reizen we af naar Helden Vr1.

1-0 10e minuut Kim Kessels

2-0 25e minuut Kim Kessels

2-1 55e minuut …

3-1 65e minuut Kim Kessels (penalty)

4-1 75e minuut Kim Kessels

5-1 90e minuut Lucie Jetten