Bieslo Vr1 wint thuis met 4-1 van Hapse Boys Vr1

18-10-2021 20:37

Afgelopen zondag nam Bieslo Vr1 het thuis op tegen Hapse Boys Vr1. Ook deze zondag was er weer een speelster van de week aanwezig: Vieve Delissen. Zij mocht als eerste de aftrap nemen en scoorde ook nog na een mooie dribbel langs de verdediging van de tegenstander.

Bieslo Vr1 begon enorm sterk in de eerste helft. Zoals trainer Risch in de rust zei: de eerste twintig minuten van de wedstrijd, waren de beste twintig minuten van het seizoen. Bieslo voerde de druk hoog op en liet goed samenspel zien. De bal werd in het team gehouden en de bal kon snel rondgespeeld worden. De tegenstander lukte het niet om bij het doel van Bieslo te komen. De dames van Bieslo creëerden wel meerdere kansen en in de 15e minuut was het dan ook raak. Juliëtte zette goed druk op de tegenstander, waardoor zij de bal langs de verdediging van de tegenstander mee kon nemen. Juliëtte kon de bal voorzetten en Esmee tikte de bal bij de tweede paal binnen, 1-0. In de 30e minuut lukte het de tegenstander echter om uit het niets door te breken. Aan de linkerkant bij de middenlijn werd er een overtreding op Esmee gemaakt, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan. Bieslo lette niet meer op en de tegenstander kon de bal tot aan het strafschopgebied meenemen en scoorde vervolgens, 1-1.

Na de rust nam Bieslo toch weer de overhand. De dames lieten zien dat ze hoe dan ook die drie punten in Beesel wilden houden. De verdediging van Bieslo gaf de tegenstander geen ruimte en zorgde ervoor dat de tegenstander niet echt gevaarlijk kon worden. Er werd goed overgespeeld en er kon gescoord worden, echter de kansen werden niet benut. In de 50e minuut was de bal net buiten het strafschopgebied van de tegenstander. Een verdediger van Hapse Boys gleed uit en even was Hapse Boys niet op aan het letten. Hierdoor kon Esmee de bal aannemen en plaatsen en schoot de bal hard in de zijkant van het doel, 2-1. Tien minuten later scoorde Bieslo weer. Lisa – die de hele wedstrijd ervoor heeft gezorgd dat haar tegenstander geen kans heeft gekregen – wist Lucie te bereiken via een steekbal aan de zijkant van het veld. Lucie sprintte naar voren en zette bij de achterlijn de bal goed voor op Kim. Kim tikte de bal koeltjes binnen, 3-1. Ook Juliëtte liep goed vrij en creëerde zichzelf wat kansen, maar het mocht niet meteen lukken. In de 85e minuut kreeg ze de bal via Yannick bij het strafschopgebied van de tegenstander aangespeeld. Op dat moment maakte Risch bij de dug-out nog de opmerking: nee, niet met die linkervoet. Juliëtte liet echter zien dat Risch geheel ongelijk had, want met haar linkervoet schoot ze de bal hoog in de linker kruising van het doel, 4-1. Dit was uiteindelijk de eindstand. Een welverdiende overwinning van de dames van Bieslo.

Aankomende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma, aangezien dan de tweede ronde van de bekerwedstrijden wordt gespeeld. Bieslo Vr1 is door in de beker en zal het aankomende zondag 24 oktober 2021 opnemen tegen DESM Vr1. De wedstrijd start om 12:00 uur op Sportpark De Moeësdiêk in Weert.

De dames willen Ergotherapie Reuver als wedstrijdsponsor bedanken!