Bieslo Vr1 wint met 9-0 door sterke tweede helft

02-11-2021 14:18

Afgelopen zondag nam Bieslo Vr1 het thuis op tegen Sambeek Vr1. Ook was er weer een speelster van de week aanwezig: Femke Heijsteeg. Femke liet bij de start van de wedstrijd zien hoe er gescoord moest worden. De dames van Bieslo hebben haar voorbeeld serieus genomen, in de tweede helft regende het namelijk op een gegeven moment doelpunten.

Bieslo Vr1 begon slordig aan de wedstrijd. Bieslo liet de ballen te ver van de voet af springen en passes werden meermaals bij de tegenstander in de voeten gespeeld. De gehele eerste helft was dat het beeld. De tegenstander was niet beter, maar Bieslo kon niet echt gevaarlijk worden. Kansen werden niet zorgvuldig benut, waardoor een treffer nog uitbleef. In de eerste helft werd slechts een keer gescoord. In de 30e minuut kwam Juliëtte vanuit het middenveld gedribbeld met de bal en wist de verdediging uit te spelen. Juliëtte schoot op doel maar raakte de lat. Kim wist vervolgens de terugkaatsende bal in het doel te leggen, 1-0. Daar bleef het bij.

Bieslo gaf de moed niet op en in de kleedkamer werd al gezegd: zet de puntjes op de ‘i’ en jullie gaan hier dik winnen. Bieslo herpakte zich en liet een heel ander spelbeeld zien in de tweede helft: er werd flink druk op de tegenstander uitgevoerd en er werd goed rondgespeeld. Binnen twee minuten was het al raak: Kim weet op doel te schieten, maar raakte de keeper. Lucie kon de terugkaatsende bal onderscheppen en schoot de bal vervolgens in de hoek: 2-0. In de 51e minuut werd Lucie in de spits aangespeeld, speelde haar speelster uit en kon zo richting doel lopen. Kim liep zich goed vrij en Lucie kon de bal breed op Kim leggen. Kim tikte de bal rustig binnen, 3-0. De verdediging van Bieslo stond als een blok en de tegenstander kwam niet echt meer tot aanvallen. In de 56e minuut speelde Julie de bal hoog naar voren. De laatste man van de tegenstander kreeg de bal niet onder controle en Lucie zag haar kans. Lucie zette een enorme snelle sprint in en kan zo de bal mee naar voren nemen, waardoor zij een op een tegenover de keeper kwam. Lucie behield de rust en schoot de bal strak in de hoek, 4-0. En daar bleef het niet bij. In de 58e minuut werd Maud via de linkerkant ingespeeld en zij kon de bal aan de zijkant van het doel hoog voorzetten. Kim die helemaal vrijstond voor het doel hoefde de bal maar binnen te tikken, 5-0. Yannick kon in de 65e minuut Kim diep spelen en Kim kon de bal strak voor het doel van de tegenstander voorzetten. Maud die goed inliep schoot de bal hoog in het doel, 6-0. Een stortvloed aan doelpunten en Bieslo was nog niet klaar. Kim werd diep gespeeld en kwam zo een op een op de keeper. De Keeper van de tegenstander kwam helemaal niet uit haar doel (zoals in bijna elke situatie), waardoor Kim de hoek voor het uitkiezen had. Kim schoot de bal strak in de linkerhoek, 7-0. Ook Pien liet zich van haar beste kant zien en maakte toch wel het mooiste doelpunt van de dag (misschien wel de mooiste van dit seizoen). In de 70e minuut liep Pien namelijk aan de rechterzijkant naar voren met de bal en schoot de bal hoog op doel. De bal kwam met een mooie krul tegen de binnenkant van de linkerpaal en viel vol het doel in, 8-0. Lucie had de smaak ook te pakken en liet nogmaals zien dat zij een belangrijke speelster is binnen het damesteam. Via een mooie actie wist zij nog een keer een op een tegenover de keeper te komen. De keeper kwam weer niet uit en Lucie speelde de bal geplaatst naast de keeper in het doel, 9-0. Dit werd uiteindelijk de eindstand.

Bieslo Vr1 heeft weer eens laten zien dat zij een gevreesde tegenstander is en zeker mee wilt (en op dit moment ook gaat) doen voor de prijzen. De volgende competitiewedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 9 november 2021 om 20:00 uur tegen Sparta Vr1 (een uitwedstrijd).