Bieslo Vr1 verliest van kampioen Baarlo

22-05-2024 18:12

Baarlo Vr1 – Bieslo Vr1 (3-1)

Afgelopen zondag stond er een bijzondere wedstrijd op de planning. Tegenstander Baarlo
had namelijk aan slechts één punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Aan ons
dus te taak om zo lang mogelijk stand te houden en mogelijk zelfs te stunten.
In de eerste helft ging het gelijk op. Zowel Bieslo als Baarlo kwamen tot aanvallen en hadden
allebei fases waarin ze de bovenliggende partij waren. De eerste echte grote kans was voor
Baarlo, wiens inzet net voorlangs de goal vloog. Even later bereikte Juliëtte met een goede
steekbal Kim, maar ook haar poging ging voorlangs. In de 22 e minuut was het toch Baarlo
dat als eerste scoorde, 1-0. In de minuten die daarop volgden werd Bieslo weer wat sterker.
Zo zorgde Kim ervoor dat Lucie kon weglopen vanuit het middenveld. Met haar linkervoet
schoot laatstgenoemde de bal op fabuleuze wijze via de paal in het net, 1-1. Het zag er
steeds meer uit alsof Bieslo hier daadwerkelijk een goed resultaat kon behalen. Toch werd
dat sprookje nog voor het einde van de eerste helft afgekapt. Na een aantal foutjes van ons
op rij kon een van de speelsters van Baarlo gemakkelijk naar de goal lopen. Vervolgens werd
Tessa, die overigens een goede eerste helft keepte, met een boogbal gepasseerd. Baarlo
had opnieuw de voorsprong terug, 2-1. Nog geen minuut later kreeg Baarlo letterlijk een
penalty cadeau, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Met een 3-1 stand gingen we dan ook
de rust in.
In de tweede helft probeerde Bieslo nog steeds naar voren te voetballen, maar Baarlo kreeg
steeds meer de overhand. Met de nodige lange ballen zochten ze continue een van de drie
aanvallers, die het ons met hun snelheid behoorlijk lastig maakten. Baarlo kreeg
verschillende kansen om de score verder uit te breiden, maar slaagde er niet meer in om
onze verdedigers en Jikke te passeren. Het bleef 3-1 en dat was voor Baarlo natuurlijk
genoeg om het kampioenschap te vieren.
Komende zondag staat officieel nog een laatste uitwedstrijd op het programma in Overloon
tegen SSS’18 Vr2. Of we deze wedstrijd zondag ook echt spelen is nog maar de vraag, dus