Sparta ’18 Vr1 – Bieslo Vr1 (5-0)

Als een van de weinigen mochten we ons de dag na Koningsdag opmaken voor een nieuwe
inhaalwedstrijd. We namen het op tegen Sparta ’18, dat momenteel twee plekken boven
ons op de derde plaats staat.
Bieslo begon sterk aan de wedstrijd. Met veel balbezit voetbalden we voornamelijk op de
helft van de tegenstander. Zo nu en dan kreeg Bieslo kansen om de openingstreffer te
scoren, maar helaas bleken de pogingen een makkelijke prooi voor de keepster en de
verdedigers van Sparta. De tegenpartij loerde daarentegen vooral op ons balverlies en
probeerde vervolgens daarvan te profiteren door met z’n allen naar voren te stormen. Waar
de paal onze redding bleek in de 20 ste minuut, was het in de 27 e minuut wel raak voor Sparta
‘18. Een hoge bal vanuit de rechterflank verdween hoog over Tessa in het doel, 1-0. De
daaropvolgende minuten nam Sparta het heft in handen en in een mum van tijd stonden
ook de 2-0, 3-0 en 4-0 op het scorebord.
In de tweede helft probeerden we de schade beperkt te houden en zelf weer de weg naar
de goal te vinden. Opnieuw werd er grotendeels op de helft van de tegenstander
gevoetbald. Ook kwamen de eerste kansjes voor Bieslo voorbij, maar helaas hadden we niet
dezelfde effectiviteit als Sparta. Zo belandde een goede vrije trap van Maud via Juliëtte op
het latwerk. Even later was het Lucie die een goede voorzet gaf op Kim, die haar inzet over
het doel zag verdwijnen. Een afstandsschot van Gini ging vervolgens recht op de handen van
de keepster af. Typerend voor de wedstrijd lukte het scoren steeds net niet. Zelf ‘het meisje
van glas’ kon daar ondanks een ellendig lange warming-up geen verschil in brengen. Aan de
andere kant kwamen twee afstandsschoten van Sparta terecht op de lat en slaagden ze er in
de 83 e minuut in om de score uit te breiden naar 5-0. Dit werd tevens de eindstand.
De volgende wedstrijd spelen we op zondag 12 mei om 12:00 uur. In deze laatste
thuiswedstrijd van het seizoen nemen we het op tegen ST Eindse Boys/Merfeldia Vr1, die op
de 7 de plek staan. We hopen op jullie support!
1-0 27 e minuut …
2-0 29 e minuut …
3-0 35 e minuut …
4-0 39 e minuut …
5-0 83 e minuut …