Bieslo Vr1 verliest eerste competitiewedstrijd in Maasbree

28-09-2021 15:34

Op zondag 26 september 2021 vertrokken de dames van Bieslo 1 om 09:30 uur richting Maasbree voor de eerste competitiewedstrijd tegen MVC ‘19.

In de eerste minuten leek het erop dat Bieslo de overhand zou nemen en Maasbree het erg moeilijk ging krijgen. Bieslo zette goede druk naar voren en bleef in balbezit, enkele kleine kansen voor het doel werden echter niet verzilverd. Op een gegeven moment verloor Bieslo de grip op het spel en werd de tegenstander steeds gevaarlijker voor het doel. Rond de 20ste minuut kreeg de tegenstander een corner mee en zette de bal hoog voor. Het lukte Bieslo na geklungel niet om de bal weg te krijgen. Uiteindelijk rolt de bal het doel van Bieslo in zonder dat de tegenstander deze raakte, 1-0 voor MVC ‘19. De tegenstander wist ervoor te zorgen dat Bieslo voetballend er niet onderuit kwam, waardoor de ballen door Bieslo vooral diep gegeven werden. Bieslo kreeg dit niet goed belopen. In de 35ste minuut kreeg MVC ‘19 ook nog een penalty mee. Julia Schreurs – welke een sterke wedstrijd keepte – dook in de juiste hoek, maar de speelster van MVC ‘19 schoot de bal net hoog genoeg en scoorde, 2-0.

Na een preek in de rust van de trainer in het kleedlokaal van Bieslo, begon de tweede helft. Het spel ging de hele tijd op en neer, met ook zeer duidelijke kansen aan de zijde van Bieslo. Kansen die zeker benut hadden moeten worden. Tijdens een sterke aanval via Kim en Pien, kon Pien in het 16 meter-gebied hard uithalen. De keeper wist wonderbaarlijk de bal achter uit de hoek van het doel te tikken. De tegenstander lukte het daarna ook een aantal keren om erdoor te komen, maar Julia Schreurs wist deze ballen goed uit het doel te houden. Op het einde werd Bieslo nog erg gevaarlijk door met twee spitsen door te breken, echter werden ook deze kanten niet benut. Juliëtte lukte het nog om in de 86e minuut door te breken en kon de bal in de verre hoek van het doel leggen, 2-1. Dit was ook uiteindelijk de eindstand.

Aankomende zondag 3 oktober 2021, zal Bieslo Vr1 het thuis opnemen tegen Mierlo Hout Vr1. Aanvang van de wedstrijd is 12:00 uur.