Bieslo Vr1 speelt gelijk tegen Someren Vr2

30-10-2023 09:53

Bieslo Vr1 – Someren Vr2 (2-2)

Na twee weekenden rust was het eindelijk weer tijd voor een potje voetbal. Ondanks een roerige voorbereiding met o.a. Sjanspong – dat gewonnen werd door Manon en Sjean – en Beeselmania, begonnen we gretig aan onze vierde competitiewedstrijd tegen Someren Vr2.

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Zowel Bieslo als Someren konden met goede combinaties regelmatig de weg naar het doel vinden. Het was echter Someren dat twee keer op rij razendsnel profiteerde van ons balverlies. In de 11e minuut werd dan ook de 0-1 gescoord. Vijf minuten later was het opnieuw raak toen Someren een aanval opzette vanuit de rechterkant en de daaropvolgende voorzet makkelijk binnentikte. Halverwege de eerste helft kregen we meer grip op de wedstrijd. Zo werd Kim een aantal keren goed aangespeeld door Juliette en Esmee, en slaagde Lucie er even later net niet in om een scherpe voorzet binnen te schieten. Aan de kant van Bieslo bleven de goals uit en ondertussen voorkwam Tessa tot tweemaal toe dat de score verder uit kon lopen.

In de rust waren we het over twee dingen eens: Pien had haar tegenstander volledig ‘in de tes’ en we moesten snel de aansluitingstreffer gaan scoren. Zogezegd begonnen we strijdlustig aan de tweede helft. Al na enkele minuten kon Gini met een hard afstandsschot voor gevaar zorgen. Niet veel later probeerde Maud hetzelfde vanuit de linkerkant, maar wederom werd het netje nog niet gevonden. In de 62e minuut was het eindelijk raak. Juliette kopte een uitstekende corner van Jill tegen de touwen, 1-2. De toon was gezet en we konden op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Het was opnieuw Juliette die na een goede steekpass van Kim met een mooie actie richting de goal van de tegenstander versnelde en de bal in de korte hoek langs de keepster schoot. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was het vooral Bieslo dat zocht naar de overwinning. Middels meerdere corners en vrije trappen kregen we nog de nodige kansen, maar de 3-2 bleef uit. Aan de andere kant zorgde een sprintende Julie ervoor dat Someren niet meer gevaarlijk werd.

Aankomende zondag, 5 november, spelen we in Vierlingsbeek tegen de koploper, ST Volharding/Sambeek Vr1. Hopelijk kunnen we daar het goede spel van de afgelopen weken voortzetten.

0-1        11e minuut       …
0-2        16e minuut       …
1-2        62e minuut       Juliette Ebus
2-2        70e minuut       Juliette Ebus