Bieslo Vr1 speelt gelijk tegen SJVV Vr1

11-10-2021 10:50

Afgelopen zondag stond voor Bieslo Vr1 om 11:00 uur een uitwedstrijd tegen SJVV Vr1 op het programma. Alvorens de dames richting Deurne vertrokken hebben zij nog luidkeels voor Eugene gezongen, die jarig was en toch meeging met de dames.

Op het begin van de eerste helft kwam Bieslo wat moeizamer uit de startblokken. SJVV domineerde en Bieslo ging mee in het voetbalspel van SJVV. Dit was echter maar van korte duur, want na ongeveer tien minuten kwam Bieslo ook in de wedstrijd en werd het een leuke pot. In de 15e minuut was het echter Bieslo die op achterstand kwam. De tegenstander kon aan de zijkant een actie maken en kon de bal strak voorzetten. De tegenspeler van Lisa bood zich aan bij de tweede paal, maar Lisa lukte het om ertussen te komen. De bal raakte Lisa en werd door de snelheid in de hoek van het doel gekaatst, 1-0 voor SJVV. De dames van Bieslo gaven echter niet op en al snel lukten het de dames om weer op gelijke hoogte te komen. In de 20e minuut zette Bieslo een mooie en snelle aanval op vanuit de verdediging. Het middenveld werd ingespeeld en Juliëtte tikte de bal door naar Kim, waarna laatstgenoemde de bal meteen op Esmee kon leggen. Esmee sprintte met de bal naar voren en kon deze zo terugleggen op Kim. Kim tikte de bal vervolgens naast de keeper in het doel, 1-1. Beide teams waren heel erg aan elkaar gewaagd, maar echte grote kansen kwamen er niet. De laatste vijf minuten van de eerste helft zakte Bieslo echter weer een beetje in en hier maakte SJVV gebruik van. Na een corner bij het doel van SJVV werd er door de tegenstander snel omgeschakeld middels een counter. Een speelster van SJVV weet vervolgens de bal in de verre hoek te tikken, 2-1.

Na een peptalk van de trainers in de rust gingen de dames weer met volle moed het veld op, want de dames wisten dat er nog wat te halen viel. Bieslo begon meteen sterk aan de tweede helft en zorgden daardoor ook voor wat kansen. De verdediging van SJVV zat echter kort op de man en zorgde er daardoor voor dat er niet gescoord kon worden. Juliëtte wist nog erg gevaarlijk te worden. Via een combinatie met Dide op het middenveld kon Juliëtte net buiten het strafschopgebied uithalen. Juliëtte schoot de bal hard naar de zijkant van het doel, maar de keeper wist de bal nog net uit het doel te tikken. De tegenstander kwam ook vaker bij het doel van Bieslo, maar de verdediging van Bieslo stond als een blok en zorgden ervoor dat SJVV het niet lukte om te scoren. Ook Pien – die inviel als keepster voor de geblesseerde Julia – stond haar mannetje en stuurde de verdediging van Bieslo goed aan. In de 67e minuut weet Yannick als voorstopper de bal te onderscheppen van haar tegenstander en kan zo Juliëtte op het middenveld bereiken. Vijf meter buiten het strafschopgebied aan de zijkant van het doel wordt Juliëtte echter neergehaald door de tegenstander, waardoor Bieslo een vrije trap meekreeg. Esmee besloot de vrije trap te nemen, aangezien deze voor een linkspotige het makkelijkste te nemen was. Esmee schiet de bal hoog over de keeper in het doel, 2-2. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was het Bieslo die de overhand nam. In de laatste minuut werd SJVV nog erg gevaarlijk, maar Julie wist met een weergaloze redding het schot van de tegenstander te blokkeren. De eindstand bleef uiteindelijk 2-2.

Bieslo heeft goed voetbal laten zien en laten zien dat zij een geduchte tegenstander zijn.

De volgende wedstrijd zal zondag 17 oktober 2021 om 12:00 uur thuis gespeeld worden tegen Hapse Boys Vr1.