Bieslo Vr1 weet terug te komen in wedstrijd door strijdbare tweede helft!

28-03-2022 12:54

Afgelopen zondag stond er voor Bieslo Vr1 een belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen Olympia Vr1. In de competitie strijden namelijk nog vier teams – waaronder Bieslo Vr1 en Olympia Vr1 – voor een mooie plek bovenaan.

Begin eerste helft was het Bieslo Vr1 die enigszins meer balbezit had dan de tegenstander en ook goed de druk naar voren wist op te voeren. Door echter een miscommunicatie bij de verdediging van de dames van Bieslo ging het al vroeg in de wedstrijd mis. In de 5e minuut speelde Julie de bal terug op keepster Julia, maar de bal sprong omhoog en rolde zo het doel van Bieslo in: 0-1 voor de tegenstander. Bieslo kreeg in de eerste helft de meeste kansen, maar het lukten de dames niet om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Wat Bieslo niet lukte, lukte de tegenstander onverwachts wel. In de 30e minuut lukte het Olympia Vr1 om via een counter, via de zijkant op te komen en te scoren: 0-2. Lian wist uiteindelijk nog erger te voorkomen. In de 38e minuut kwam een speelster van Olympia Vr1 in een goede schietpositie voor het doel van Bieslo, maar Lian wist met een mooie sliding het schot te blokkeren. Met de 0-2 stand gingen de dames de rust in. De dames van Bieslo gaven echter niet op.

Ook al stonden de dames achter, met goede moed gingen ze de tweede helft in. Het spel ging in het begin van de tweede helft een beetje op en neer tussen beide ploegen. In de 50e minuut werd er een sliding ingezet door een speelster van Bieslo in het strafschopgebied op een speelster van Olympia Vr1: penalty. Julia dook naar de juiste hoek, maar de penalty was te scherp in de hoek geschoten: 0-3. In de 56e minuut wist Bieslo toch terug in de wedstrijd te komen. Via een mooie actie op het middenveld van Juliëtte, kon zij Esmee aan de zijkant bereiken. Esmee nam de bal nog een keer mee en schoot de bal hoog over de keeper in het doel: 3-1. De strijdlust van Bieslo nam de overhand en overheerste dan ook in het voetbalspel. Bieslo had meer balbezit en kwam vaker bij het doel van de tegenstander dan andersom. De tegenstander verraste Bieslo echter nog eens via een uitbraak en scoorde: 4-1. Even leek de hoop weg te zijn, maar de dames van Bieslo Vr1 bewezen het tegendeel. Door een mooie combinatie van Bieslo aan de zijkant van het veld in de 70e minuut, kon Juliëtte de bal goed voorzetten. Esmee kwam ingelopen en schoot de bal via haar rechtervoet hoog in de hoek van het doel: 4-2. Tijd voor gejuich was er bijna niet, snel werd de bal gepakt en weer op de middenstip gelegd. Bieslo wist: we moeten snel door. De hoop welke Bieslo op het begin van de tweede helft had was weer terug en dit was dan ook duidelijk te zien in het spel van de dames. De druk lag voornamelijk bij het doel van de tegenstander. In de 73e minuut schoot Lucie hard op het doel, maar de keeper blokte de bal terug het veld in. De goed oplettende Kim maakte gebruik van de rebound en schoot de bal in het doel over de keeper heen: 4-3.  Hier bleef het niet bij, in de 85e minuut was het Kim die een goede voorzet gaf op Lucie, Lucie anticipeerde hier goed op en tikte de bal naast de keeper het doel in: 4-4. De vreugde bij Bieslo was groots en ook zeer verdiend. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd (tot grote ergernis bij de trainers van de tegenstander) ook in 4-4.

Aankomende zondag 3 april 2022 staat de wedstrijd uit tegen Volharding Vr1 op het programma. Aanvang van de wedstrijd is om 12:00 uur op Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.

De dames van Bieslo willen Advocatenkantoor Berden nog bedanken voor het sponsoren van de wedstrijd tegen Oympia Vr1!