Bieslo Vr1 pakt 3 punten in ‘t Ven

08-04-2024 19:35

FCV Venlo Vr1 – Bieslo Vr1 (0-6)

Op paaszaterdag stond voor ons een wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander te wachten: FCV Venlo Vr1. Ook al staat deze ploeg met slechts 10 gespeelde wedstrijden op een 10e plaats, qua verliespunten is het verschil met Bieslo nihil. Uiteraard wilden we dan ook niets liever dan onze ‘winning mood’ voortzetten.

Nadat de wedstrijd tot frustratie van Eugène enkele minuten later begon dan gepland, werd de toon meteen gezet door FCV Venlo. Na amper een kwartier op de klok werd een lelijke overtreding gemaakt op Julie, die de wedstrijd helaas niet kon hervatten. Met Pien als waardige vervanger probeerden we ons opnieuw te focussen op het spelen van ons eigen spel. In de 23ste minuut was het Lucie die precies het juiste antwoord gaf, door met een pegel van afstand het net te vinden, 0-1. Vervolgens kwam FCV Venlo een aantal keer tot aanvallen, maar hun uiteindelijke doelpogingen bleven ongevaarlijk. Net voor rust was het Paul die de voorsprong uitbreidde, 0-2. Kim zorgde voor het voorbereidende werk en wist met een goede voorzet Pauline te bereiken. Laatstgenoemde had genoeg tijd om de bal in de linkerhoek van de goal te plaatsen. Amper twee minuten later zorgde Esmee voor de kers op de taart. Vanuit de linkerkant vond ze als vanouds met een afstandsschot (dus absoluut géén voorzet) de rechterbovenhoek. Met een 0-3 voorsprong gingen we dan ook redelijk comfortabel de rust in.

Na de ranja, die ons overigens bijna ontnomen werd, maakten we ons op voor de tweede helft. Bieslo had net als in de eerste helft het meeste balbezit en wist achterin onder leiding van Pien goed de rust te bewaren. Zo werd er een aantal keren goed opgebouwd en vonden we regelmatig de weg naar de goal van de tegenstander. In de 65e minuut was het opnieuw raak, toen Yannick Lucie vanuit het middenveld kon wegsturen. Lucie was duidelijk sneller dan de verdediging van FCV Venlo en in een een-op-een situatie met de keepster kon ze koelbloedig in de linkerhoek scoren, 0-4. Vervolgens zorgde Juliëtte voor een boogballetje op Gini, die na een goede aanname de weg naar de goal vond. Op het juiste moment zette ze de bal voor op Lucie, die helemaal vrij stond en meer dan genoeg tijd kreeg om de bal in het net te werken, 0-5. In de 85e minuut werd er gefloten voor een penalty doordat de tegenstander hands maakte in de eigen zestien. Het was aan Gini om de penalty te nemen. Ondanks dat haar poging gekeerd werd door de keepster, kon Yannick in de rebound alsnog de 0-6 scoren.

Wederom kon Bieslo Vr1 met drie dik verdiende punten terug naar Beesel reizen. Er heerste vooral tevredenheid dat we ons niet hadden laten meeslepen in het spel van FCV Venlo, dat voor ons gevoel iets te vaak over het randje ging. Met een heerlijke borrelplank van de Troubie sloten we de eerste wedstrijd van dit weekend af. Maandag gaan we uiteraard opnieuw alles op alles zetten om ook in Helden de winst te pakken.

0-1        23e minuut       Lucie Jetten

0-2        43e minuut       Pauline Dreessen

0-3        45e minuut       Esmee Franssen

0-4        65e minuut       Lucie Jetten

0-5        75e minuut       Lucie Jetten

0-6        85e minuut       Yannick Kessels