Bieslo Vr1 neemt drie punten mee uit Deurne

29-01-2024 19:36

SJVV Vr1 – Bieslo Vr1 (0-1)

Waar we zaterdagavond nog met nagenoeg het hele team in de Troubie stonden, waren we zondagochtend alweer vroeg aanwezig bij de Solberg om naar Deurne af te reizen. Na een aantal afgelaste wedstrijden werd deze kraker tegen SJVV Vr1 onze eerste wedstrijd na de winterstop. Het was dan ook nogal een verrassing hoe we voor de dag zouden komen, niet alleen door de Ketentocht, maar ook door de vele alternatieve trainingsvormen van afgelopen weken. Vanwege het winterse weer weken we namelijk uit naar onze vertrouwde beugelbaan, diverse indoor soccerhallen en de bowlingbaan.

Op een nog enigszins bevroren veld bleek helaas al tijdens de warming-up dat een aantal speelsters door aanhoudende blessures en griepverschijnselen niet zouden kunnen voetballen. Desondanks begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Gedurende de eerste helft golfde het spel een beetje op en neer. SJVV had misschien iets meer de bal, maar creëerde eigenlijk geen kansen. Bieslo zorgde daarentegen regelmatig voor dreiging voor het doel van SJVV. Met name Gini wist het de verdedigers aardig lastig te maken. Via de rechterflank sprintte ze, mede dankzij haar gloednieuwe voetbalschoenen, langs de backs van de tegenstander en kwam ze een aantal keren tot voorzetten. Helaas waren spitsen Esmee en Paul net niet in staat om deze kansen te benutten. Op slag van rust kreeg SJVV hun eerste grote kans om de scoren te openen, maar ook deze poging viel niet in het net.

In de tweede helft zette de jacht op de openingstreffer zich voort. Uiteindelijk was het Lucie die de bevrijdende 0-1 scoorde. Julie zorgde vanuit de achterhoede voor een goede pass richting het middenveld, waar Juliëtte uiteindelijk de bal oppikte en een scherpe steekpass afleverede op Lucie. Laatstgenoemde soleerde naar het doel en schoot de bal krachtig in de linkerbovenhoek. Niet veel later kreeg Lucie opnieuw twee grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar helaas gingen deze pogingen net over het doel. SJVV bleef het geloof houden en zocht steeds nadrukkelijker de aanval. Met een hele belangrijke sliding wist Juliëtte nog een van de laatste pogingen van de tegenstanders te keren. Tot het eindsignaal bleef het spannend, maar uiteindelijk hielden we de nul en namen de drie punten mee terug naar Beesel.

Met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg staan we nu op een vijfde plek. Hopelijk kunnen we volgende week in de uitwedstrijd tegen Helden Vr1 een nieuwe stap zetten richting de derde plaats op de ranglijst.

0-1        55e minuut       Lucie Jetten