Bieslo Vr1 herpakt zich: 3-5 winst

12-12-2023 14:36

ST Eindse Boys/Merefeldia Vr1 – Bieslo Vr1 (3-5)

In Nederweert-Eind stond ons vandaag tegen ST Eindse Boys/Merefeldia de laatste competitiewedstrijd van het jaar te wachten. Uiteraard wilden we deze graag nog ‘even’ winnen, om zo nog wat plekken te stijgen én met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

De start van Bieslo was goed. Al in de 8e minuut kon Kim gemakkelijk de 0-1 scoren, waar een goede voorbereiding van Juliette en Lucie aan vooraf ging. Even later bleef de bal na een corner hangen in de 16-meter van Einse Boys. In eerste instantie werd een poging van Yannick geblokt, maar een tweede poging resulteerde via de binnenkant van de paal wel in de 0-2. In de 29e minuut zorgde een lage corner van Esmee opnieuw voor gevaar. Via de kluts ging de bal van Kim, naar Paul, weer terug naar Kim en uiteindelijk tegen het net. Het resulteerde in de 0-3 voor Bieslo. Even leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch was het Eindse Boys dat binnen twee minuten de spanning weer helemaal terugbracht in de wedstrijd. Door twee geplaatste afstandsschoten kwam de thuisploeg namelijk plots op een 2-3. Gelukkig was het op slag van rust Esmee die met een prachtige goal de voorsprong weer iets vergrootte. Na een goede loopactie via de linkerkant schoot ze uit een bijna onmogelijke hoek de bal hoog in de rechterbovenhoek, 2-4.

Aan het begin van de tweede helft was het Eindse Boys dat beter uit de rust kwam. Een steekbal zette een van de speelster recht voor Jikke, die helaas gepasseerd werd. Opnieuw was het verschil nog maar een goal, 3-4. De rest van de tweede helft was het vooral veel tegenhouden en hopen op wat counters. Enkele keren kwamen we er nog goed uit, maar pas in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Kim voor de beslissing. Via Lucie werd Jill naar de goal gestuurd. Gini hield het overzicht en kreeg de bal bij Kim, die net als vorige week haar 3de treffer van de wedstrijd binnen tikte. Meteen na de daaropvolgende aftrap werd er afgefloten en hadden we de felbevochten 3 punten binnen. Voor Pien, en eigenlijk ook de rest, maakte deze overwinning ons weekend helemaal compleet.

Door deze drie punten staan we nu op een 6de plek, met nog twee inhaalduels te gaan. In het nieuwe jaar starten we dan ook op 14 januari en 21 januari met uitwedstrijden tegen FCV-Venlo en ST Sparta ’18.

0-1        8e minuut         Kim Kessels

0-2        16e minuut       Yannick Kessels

0-3        29e minuut       Kim Kessels

1-3        35e minuut       …

2-3        37e minuut       …

2-4        45e minuut       Esmee Franssen

3-4        50e minuut       …

3-5        90e minuut       Kim Kessels