Bieslo Vr1 heeft de bal, maar scoort te weinig!

02-10-2023 06:58

Bieslo Vr1 – Helden Vr 1 (2-1)

Vorige week zijn we na twee moeizame bekerwedstrijden uitstekend gestart in de competitie door thuis met 2-1 van Helden te winnen. In de eerste helft kwam Helden onverdiend op voorsprong via een afstandsschot. Ondanks dat we zelf voldoende kansen creëerden, belandde de bal ofwel in de greppel, op een ooglid, of tegen de paal.

In de tweede helft probeerden we daarom de druk naar voren nog meer op te voeren. Met een man extra in de aanval gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer, die echter lang op zich liet wachten. We hielden geduld en lieten de bal rustig rondgaan. Angie kon regelmatig voor dreiging zorgen door het middenveld in te lopen als voorstopper, wat de nodige verwarring bij de tegenstander bracht. Uiteindelijk was het in de 75e minuut de enigszins gefrustreerde Gini die, op aangeven van Lucie, de verlossende 1-1 wist te scoren. Lucie maakte daarna zelf het feest compleet door ons 5 minuten voor het eindsignaal de 2-1 te bezorgen.

1. 0 – 1 …
  2. 1 – 1 Jill Watrin
  3. 2 – 1 Lucie Jetten

FC Cranendonck Vr1 – Bieslo Vr1 (2-1)

Door de winst van vorige week, stond ons meteen een belangrijke uitwedstrijd te wachten. FC Cranendonck had namelijk ook hun eerste competitiewedstrijd gewonnen, dus automatisch zou de winnaar van vandaag de nieuwe koploper worden. Vooraf was het plan duidelijk: de bal in bezit houden en het liefst snel en veel scoren. Het eerste lukte aardig, maar net als vorige week wilde de bal weer niet het netje in. Vaak ontbrak het aan precisie in de eindpass en aan kracht in de afwerking.

Cranendonck bleef ondertussen fel de duels opzoeken en probeerde met lange ballen hun rechtsbuiten in positie te brengen. In de 35e minuut werden ze voor het eerst echt gevaarlijk en helaas resulteerde dit ook meteen in de 1 – 0. Kort daarna kregen we de mogelijkheid om gelijk te maken, doordat een verdedigster van Cranendonck hands maakte in haar eigen strafschopgebied. De normaal zo koelbloedige Kim wist de keepster helaas niet te passeren en ook de rebound leverde geen goal op. Esmee deed even later nog een poging vanuit een draai, maar haar schot was een makkelijke prooi voor de keepster.

In de tweede helft moest het gaan gebeuren. We waren opnieuw veel aan de bal en kwamen via de zijkanten regelmatig tot voorzetten. Toch ontbrak het ook hier aan gretigheid om het verschil te maken. Cranendonck slaagde er wel in en kwam in de 65e minuut na een snelle counter op 2 – 0 door de bal hoog in het net te schieten. Niet veel later probeerde Bieslo iets terug te doen en had Lucie na een goede loopactie van Juliette de kans om vrij op het doel af te gaan. Er werd echter (onterecht) gevlagd voor buitenspel waardoor deze poging mislukte. Pas in de 85e minuut was het Esmee die met een prachtige vrije trap de bal in de rechterbovenhoek wist te krullen, 2 – 1. De daaropvolgende minuten voor het doel van Cranendonck waren hectisch. Een afstandsshot van Yannick ketste tegen de binnenkant van de paal uit het doel en een inzet van Julie werd van de doellijn gehaald. In de slotminuten was het opnieuw Esmee die de aanloop nam voor een vrije trap. Helaas stuitte deze op de lat en werd snel daarna de wedstrijd afgefloten. De teleurstelling overheerste, hier had namelijk echt veel meer in gezeten. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen, dan spelen we op de Solberg om 12:00 tegen SV Venray Vr1.