Bieslo Vr1 geeft winst uit handen

23-04-2024 08:40

Bieslo Vr1 – FCV Venlo Vr1 (2-3)

Net als drie weken geleden werd er opnieuw gevoetbald tegen FCV Venlo Vr1. Deze keer niet in ’t Ven, maar op ‘t Riekelse veld van de Solberg. De uitwedstrijd wonnen we overtuigend met 0-6 en natuurlijk wilden we die uitslag maar al te graag evenaren.

Met slechts vier minuten op de klok werd de toon meteen gezet. Na een fel begin van Bieslo was het Esmee die met een goede loopactie via de linkerflank de bal bij Kim kreeg. Op de rand van de zestien kon Kim uithalen en meteen de 1-0 scoren. Hierna veranderde het spelbeeld volledig. FCV Venlo kwam beter in de wedstrijd en begon steeds meer duels te winnen. Zo creëerde FCV Venlo ook de eerste kansjes om op 1-1 te komen. Gelukkig zorgde een perfecte sliding van Ashley ervoor dat een uitgebroken speelster van FCV Venlo niet tot een doelpoging kwam. De daaropvolgende minuten was het zo nu en dan slordig. Goede acties werden afgewisseld met passjes die net niet aankwamen. Aan onze kant waren het vooral spitsen Kim en Pauline die dichtbij de 2-0 kwamen. Zo had Kim bijna haar eerste kopgoal van haar carrière gemaakt na een goede voorzet van Gini, en kwam Paul net een teen te kort om een voorzet van Esmee binnen te tikken. Op slag van rust belandde een goede vrije trap van Esmee op de bovenkant van de lat, waardoor we ondanks redelijk grote kansen toch op een magere 1-0 bleven steken.

In de tweede helft was het aan Bieslo om op zoek te gaan naar de 2-0. Helaas gooide een vroege gelijkmaker van FCV Venlo in de 53e minuut roet in het eten. Een corner werd door een van de speelsters van FCV eenvoudig binnengekopt, 1-1. Hierna ging het voor een lange tijd gelijk op. Alhoewel Bieslo veel op de helft van de tegenstander voetbalde, bleven echte grote kansen uit. FCV Venlo probeerde vooral met de lange bal gaatjes in onze verdediging te zoeken. Halverwege de tweede helft leek Gini met een voorzet/schot vanuit de rechterflank de 2-1 te scoren, maar helaas belandde haar inzet op het dak van het doel. In de 80e minuut was het echter wel raak. Lucie zorgde voor een goede steekbal op Kim. Laatstgenoemde stuitte met haar inzet op de keepster, maar gelukkig was Lucie doorgelopen en kon ze zo alsnog de 2-1 benutten. Met nog maar 10 minuten op de klok zag het ernaar uit dat Bieslo de winst binnen had… FCV Venlo dacht daar duidelijk anders over en keerde de wedstrijd volledig om. In de 85e minuut scoorden ze de 2-2, nadat Pien ongelukkig een afstandsschot van richting veranderde en de bal buiten het bereik van Jikke in het net vloog. Uiteindelijk werd in de 87e minuut ook nog de 2-3 gescoord door FCV Venlo, waardoor onze Super Sunday toch niet helemaal super begon.

Volgende week wacht ons de lastige uitwedstrijd tegen de nummer drie: ST Sparta’18 uit Sevenum. Uiteraard gaan we daar alles op alles zetten om drie punten mee naar huis te nemen!

1-0 4e minuut Kim Kessels

1-1 53e minuut

2-1 80e minuut Lucie Jetten

2-2 85e minuut

2-3 87e minuut