Bieslo Vr1 door in de beker na 4-0 winst

25-10-2021 12:29

Bieslo Vr1 is na een 4-0 winst op DESM Vr1 door in de beker. Afgelopen zondag om 12:00 uur startte de wedstrijd op het kunstgras in Weert.

Beide teams kwamen goed uit de startblokken, maar het was Bieslo dat enigszins domineerde. De dames van Bieslo hadden enige moeite met het kunstgrasveld, nu de ballen hoger stuiterden en harder doorrolden. Toch weerhield het er Bieslo niet van om gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. In de 6e minuut was het meteen raak. Via een steekbal vanuit het middenveld werd Esmee diep gestuurd. Esmee nam de bal mee en de keepster kwam uit haar doel. Esmee kon vervolgens de bal in de rechterhoek naast de keepster in het doel tikken, 0-1. Het spel ging op en neer, maar de tegenstander kreeg weinig tot geen kansen. In de 26e minuut kwam Juliëtte met een mooie actie vanuit het middenveld in het strafschopgebied. Juliëtte kon afwerken, maar de keepster raakte deze bal nog net en de bal kaatste weer terug. Juliëtte kon de bal onderscheppen, bleef rustig en schoot de bal in de rechterhoek van het doel, 0-2. Nog geen 10 minuten later scoorde Bieslo nogmaals. De bal werd weer diep op Esmee gespeeld en de keepster kwam erg ver uit haar doel. Het lukte Esmee de bal – na een sprint – voorbij de keepster mee te nemen en deze bij de achterlijn hoog voor te zetten. Kim die goed meeliep kon de bal zo binnenlopen, 0-3.

Na de rust ging het spel wat op en neer, maar echt grote kansen werden door beide teams niet meer gecreëerd. In de 58e minuut kreeg Bieslo wel nog een corner mee en Esmee besloot achter de bal te gaan staan. Juliëtte liep zich goed vrij in het strafschopgebied en kon de bal via de paal binnen koppen, 0-4. In de 68e minuut werd er nog een grote wissel doorgevoerd: Kim nam (in plaats van Pien) plaats in het doel. Pien had goed gekeept en had ervoor gezorgd dat de tegenstander niet had kunnen scoren. Kim pakte deze taak over en zorgde er ook voor dat het doel schoon bleef. Uiteindelijk bleef het bij een 0-4 overwinning voor de dames van Bieslo.

Wanneer de volgende ronde van de beker gespeeld zal worden is nog niet bekend. Aankomende zondag 31 oktober 2021 wordt de competitie weer hervat en zal Bieslo het thuis opnemen tegen Sambeek Vr1. Aanvangstijd is 12:00 uur. De dames staan momenteel op een tweede plek in de competitie.