Bieslo Vr1 doet zichzelf tekort met gelijkspel

05-10-2020 12:58

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Bieslo Vr1 tegen Sambeek Vr1 op het programma. Om 11:00 uur werd de aftrap genomen op het lege sportpark de Solberg.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat er iets te halen viel voor de Bieslo dames. Bieslo was duidelijk de betere partij, maar wist haar kansen niet te verzilveren. In de 20e minuut was het Juliëtte die haar speelster op het middenveld voorbij wist  te spelen en een goede steekbal op Esmee kon geven. Het schot van Esmee miste echter precisie en ging langs. De tegenstander probeerde steeds hun twee snelle buitenspelers te bereiken. Lisa en Julie stonden echter sterk te voetballen achterin en zorgden er dan ook voor dat de buitenspeelsters geen kans konden benutten. De tegenstander zat bij Julie en Lisa in de ‘boksentes’. In de 32e minuut kreeg Bieslo een ingooi mee. Pien had door dat de tegenstander niet snel genoeg schakelde en maakte hier slim gebruik van door snel de bal in te gooien. Pien gooide de bal richting Esmee, welke de bal mee kon nemen richting doel. Esmee wist de bal bij de achterlijn terug te leggen op Paultje. Paultje kwam perfect in de bal en wist deze dan ook overtuigend tegen de touwen te schieten, 1-0. Vlak daarna was het Juliëtte die met haar kunsten op het middenveld een paar tegenstanders voorbij wist te spelen. Zij wist een één-op- één situatie met de keeper te creëren en schoot op doel. Bieslo had zich al rijk gerekend, maar helaas belandde de bal op de paal en kon de keeper de bal pakken. Op het einde van de eerste helft wist ook Dide nog de nodige hartkloppingen bij menig trainer en speelsters te veroorzaken. 5 meter buiten het strafschopgebied zag Dide haar kans, want de keeper was ver uit haar doel gekomen. Dide schoot de bal hoog op doel, maar ook deze viel helaas nét achter het doel. Uiteindelijk was de ruststand dan ook 1-0.

In de tweede helft kreeg Bieslo eveneens veel kansen, maar ook nu beloonden de meiden zichzelf niet. Het was de goed spelende Lotte die zich vaker in het strafschopgebied vrij wist te spelen en daardoor op doel kon schieten. De keepster van de tegenstander wist deze ballen echter te onderscheppen. Uit het niets wist de tegenstander op gelijkspel te komen, door een afstandsschot die tegen de paal in het doel viel, 1-1. De tegenstander kreeg weer hoop dat er iets te halen viel en bleef druk zetten. In de 73e minuut kreeg de tegenstander een corner mee. De bal kwam in het strafschopgebied terecht en met veel geklungel wist Bieslo dan toch de bal weg te werken. De tegenstander bleef druk zetten en middels een combinatie tussen de voorste speelsters wisten zij dan toch weer te scoren, 1-2. Bieslo wist de kansen niet te benutten en de tegenstander wist hiervan te profiteren. In de 83e minuut is het Bieslo die nog een corner mee kreeg. Esmee kon de bal hoog bij de tweede paal voorzetten. Juliëtte maakte een goede loopactie en kwam in de bal. Op dat moment haalt de tegenstander Juliëtte onderuit, waardoor laatstgenoemde geblesseerd het veld moest verlaten. De scheidsrechter legde hierdoor de bal op de penaltystip. Esmee besloot de penalty te nemen. Ook toen ontstonden er de nodige zweethanden bij de speelsters en trainers van Bieslo. Esmee hield gelukkig haar hoofd koel en schoot de bal binnen, 2-2. Maud, ingevallen voor de geblesseerde Juliëtte, wist daarna nog een perfecte steekbal op Esmee te geven, maar ook deze kans werd niet goed benut. De eindstand werd uiteindelijk 2-2.

De dames van Bieslo hebben nu twee weken rust. Op zondag 25 oktober 2020 staat de uitwedstrijd tegen Sparta’18 Vr1 gepland.