Bieslo veteranen in Kessel: Worst en spek na eerste winstpartij 2017

30-04-2017 14:00

De laatste zaterdag in april stond voor de veteranen de maasderby tegen Kessel op het programma. Zoals de laatste edities al hadden uitgewezen zou ook dit maal niet te voorspellen zijn wie als winnaar uit de bus zou komen. Een 7-6 winst voor Bieslo en 1-1 gelijkspel in de laatste jaargang brachten de bookmakers dit jaar namelijk de nodige kopzorgen. Zo waar bracht TOTO de volgende winstbedragen uit; 1=2,05. X=1,50. 2=1,85. Het zat dus krapjes bij elkaar allemaal!

Bieslo was na de vorige duels gewaarschuwd en dus werd dit maal niet de auto maar de fiets genomen richting het Kesselse Kastelendorp. Niet bang voor weer een vat bier trokken de groenwitten ten strijde aan de Hollandse zijde van de maas om de eer hoog te houden. Dit begon ook met een tactische zet van de coaches; in plaats van 4-3-3 werd gestart met een 4-4-2 opstelling; Roel in de goal, Ton, Pie, Leon en Thijs in de achterhoede, en een linie daar voor André, André, Tim en Lars. Voorin werd gespeeld op de snelheid van Bart en Bjorn. In het eerste bedrijf werd door de groen-witte dan ook nadrukkelijk het huis neergezet aan de achterzijde. Met enkele vlijmscherpe uitbraken werd de voorsprong gezocht maar slimme overtredingen van Kesselse zijde op Bart en Bjorn keerden deze inzetten. Aan de andere kant werd moeizaam geprobeerd een doortocht de vinden in de Beelselse nederzetting maar dit tevergeefs. Kasteel Nieuwenbroeck kan dan iets kleiner zijn maar het staat net zo stevig als de Keverberg zullen we maar zeggen.

Na de pauze bleef Bart met een lichte blessure aan de kant en ook de pas weer fitte André F. maakte plaats voor de routiniers Hank en Marc. Stiekem besloot de technische staf over te schakelen op een 4-3-3 systeem, iets wat de rood-zwarte mannen aan het denken leek te zetten. Een verkeerde terugspeelbal na ongeveer 10 minuten in het tweede bedrijf van de nummer 2 van Kessel, die het spoor even volledig bijster was, belandde perfect in de loop van onze andere André die vervolgens de doelman zag twijfelen. Een koud kunstje om Tim vrij voor de goal in de loop aan te spelen; 0-1. Twee zware wissels bij Kessel in de achterhoede leidde vervolgens tot spanning, vooral het opkomen van de nieuwe voorstopper en rechtsback die af en toe met moeite konden worden bijgehouden leidde tot hartkloppingen op de Beeselse bank. Na de nodige kansen voor de Kesselse ploeg ontstond natuurlijk ruimte aan de andere zijde, zo kwam Bjorn nog een maal perfect door maar werd de afgemeten inzet ook maar net langs het doel gekopt door André, stand bleef steken op 0-1. Ook in het verdere verloopt werden doelkansen zowel richting de Maas als Helden om zeep geholpen en bleef het 0-1 zonder noemenswaardige momenten.

Na afloop bleven de Beeselse sporters zoals altijd even hangen voor een hapje en een drankje, ditmaal uiterst rijkelijk beloond door de thuisploeg die toevallig een barbecue had georganiseerd. Voor de terugtocht over het veer werden de mannen nog voorzien van wat speklapjes en heerlijk gekruide BBQ-worsten, onder andere Ton en Roel lieten zich de aanbieding niet afslaan en zodoende werden ook de salades en stokbroodjes getest. Op 27 mei komt Kessel op bezoek in Beesel, de wedstrijdleiding is nog in beraad over de menukaart van die dag. Duidelijk is dat onze gastheren een goede en erg vriendschappelijke band hebben benadrukt, natuurlijk zal alles in het werk worden gezet om dit prachtige gebaar te beantwoorden en de goede onderlinge relatie een vervolg te geven!