Bieslo verliest van koploper: 0-4

11-03-2018 21:05

Vandaag trad ons vaandelteam aan tegen de koploper van de VierdeKlasse D, sv Panningen. De gasten hadden nog niet verloren in een uitduel, er werden zelfs 16 punten in 6 uitduels behaald.

De eerste helft was er weinig verschil tussen sv Panningen en Bieslo. De gasten probeerde met name met crosspasses de snelle vleugelspitsen te bereiken, iets wat sporadisch lukte. Bieslo loerde daarentegen op een aantal uitvallen, doordat Panningen ver vooruit wilde voetballen. De eerste de beste kans was helaas meteen een doelpunt voor de gasten. Een inworp werd niet goed weggewerkt, waardoor er een schot geproduceerd kon worden vanuit de tweede lijn. Na een lichte touché was Daan Reijnders helaas kansloos. Bieslo liet zich niet van stuk brengen en ging door met het goede compacte spel. Hierdoor kwamen er een aantal kansen tot stand. Eerst was er een kans uit de een vrije trap, echter werd deze niet goed genoeg genomen. Vlak daarna een hoekschop, waar de bal in eerste instantie weggekopt werd. Siem Hillekens stond als een echte spits op de goede plek. Zijn volley ging maar rakelings over. Daan Reijnders had eerst nog een aantal goede reddingen in huis, waardoor de marge op 1 bleef staan. Hans Reijnders had de score kunnen gelijk trekken, maar zijn kopbal ging helaas over het doel. De ruststand was bereikt: 0-1.

In de tweede helft werd snel duidelijk dat Panningen toch over veel kwaliteit beschikt. De 0-2 kwam vrij snel tot stand, na een hoekschop. De spits stond geheel vrij en kon hard binnen koppen. Daarna konden de gasten de wedstrijd controleren en rustig combineren tot er weer een mogelijkheid zich voordeed. Na wederom een aantal reddingen van Daan Reijnders en een aantal goede intercepties van met name Jules Boom, was het toch Panningen dat op de 0-3 kwam. Over de rechterkant kwam de vleugelspits vrij voor Daan, echter was het schot zuiver en hard. Daan kon hier niets tegenin brengen. Na de 0-3 mocht Bieslo nog een aantal keren aanzetten, maar echte mogelijkheden kwamen er niet. Tot overmaat van ramp kon Panningen wederom via een hoekschop scoren. De bal viel stil rond de 10 meter, waardoor een inlopende speler van Panningen kon afdrukken, 0-4. De goed fluitende arbiter vond het hierna welletjes en liet ook niet meer aftrappen. De eindstand was een feit.

Bieslo heeft zich ondanks een forse nederlaag goed geweerd tegen de koploper. Gezien de eerste helft had er wellicht meer ingezeten. Mede vanwege een grote ziekenboeg, kon Bieslo geen vuist maken. Wederom was er niets te zeggen over de inzet en passie, die al het hele seizoen fantastisch is. Volgende week wacht opnieuw een zware tegenstander. In Helden zal worden afgetrapt tegen de plaatselijke vv. Aanvang: 14.30uur.

Opstelling: Daan Reijnders, Twan Haenen, Luc Meerts, Jules Boom, Noud Schoolmeesters (30. Stan Pouls), Ynze Puts, Thom Heijman, Juul Niesen (60. Ron Sillen), Siem Hillekens (55. Joeri Puts), Jasper Ebus.