Bieslo verliest van degelijk Kessel

18-02-2019 14:27

Er werd afgelopen zondag (na drie afgelaste wedstrijden) weer eens gevoetbald. Op het Sport- en Spelcentrum de Solberg werden de gasten uit Kessel verwelkomd. Kessel staat verrassend hoog op de ranglijst als promovendus, maar na het laatste fluitsignaal is daar niets verrassends aan.

Was Kessel dan oppermachtig? Nee, zeker niet. Na een aantal rushes van de Kesselse spits (dat verder niet gevaarlijk werd), was het Bieslo dat de eerste doelpoging mocht aantekenen. Noud Schoolmeesters beproefde zijn geluk en schoot van 20 meter laag op het doel. Zijn inzet werd op de paal geraakt. Daarna was het wederom Noud Schoolmeesters die een vrije trap rakelings langs schoot. Kessel werd alleen gevaarlijk in de omschakeling. Hun snelle counters waren telkens gevaarlijk, doordat de sluwe spits slim wist om te gaan met de geboden ruimte. Kessel kwam in de eerste helft op voorsprong, doordat een hoekschop uiteindelijk voor de voeten viel van een Kessels been. Zijn lage inzet was genoeg om de Bieslo-defensie het nakijken te geven, 0-1.

Kessel was hiermee in de kaart gespeeld. In de tweede helft leunde Kessel vakkundig achterover en kwam er razendsnel uit wanneer het kon. Veel kansen werden niet meer genoteerd aan Bieslo-zijde, mede door de goed georganiseerde defensie bij de gasten. Toch kwam Bieslo aan het begin van de tweede helft bijna op gelijke hoogte. Een actie van Siem ‘Zlatan’ Hillekens, die overigens een prima wedstrijd speelde, zorgde ervoor dat de bal uiteindelijk laag voor het doel rolde. Niemand kon helaas de bal een klein tikje geven om tot doelpunt gepromoveerd te worden. Er mocht overigens wel één keer gescoord worden door Ron Sillen, warende het niet dat hij buitenspel stond. De aanval die daaraan vooraf ging was er een over vele schijven. Helaas werd dit niet beloond. Aan de andere kant was het effectieve Kessel dat uit één van de counters kon uitlopen naar een 0-2 voorsprong, waarna de ban gebroken was.

Een degelijke overwinning voor Kessel, die op deze manier erg effectief bezig is in de competitie. Bieslo kon er aanvallend helaas te weinig tegenover zette, waardoor de 0-2 eindstand zeker niet geflatteerd is. Volgende week staat er de uitwedstrijd tegen TSC’04 op het programma. In Beesel gingen de mannen onderuit, waardoor men gebrand is op revanche. Aanvang 14.30uur.

Bieslo – Kessel: 0-2 (0-1) Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 0-2 (…).

Opstelling: Thomas Heldens, Twan Haenen, Tim Hendriks, Bas Hoogenbosch, Jasper Ebus, Thijs Driessen, Stan Pouls, Noud Schoolmeesters (Stan Bessems), Ron Sillen, Luc Meerts (Juul Niesen), Siem Hillekens.