Bieslo verliest streekderby in Swalmen

18-11-2019 08:51

Bieslo heeft bij de derby tegen Swalmen geen punten weten te sprokkelen. Op een koude, maar mooie zondag was DES Swalmen te sterk met 2-1.

De eerste helft was Bieslo meteen goed bij de les. Organisatorisch stond men erg goed, waardoor de gastheren geen gevaarlijke doelpogingen kon produceren. Bieslo loerde op slordigheden van Swalmen, en die kwamen er. Achterin was Swalmen niet altijd even efficient, waardoor via een klutsballetje de bal voor de voeten kwam van Stan Pouls. Daar ging een mooie dribbelactie van Stan Bessems aan vooraf. Stan Pouls bleef uiteindelijk koel en schoot de bal hard door het midden tegen de touwen, 0-1. Geen vuiltje aan de lucht dacht men. Maar alsof dit doelpunt geen zelfvertrouwen tankte, kreeg Swalmen ineens meer grip op de wedstrijd. Helaas viel de gelijkmaker te vroeg. Al na 10 minuten na de 0-1 werd de 1-1 aangetekend door een precieze kopbal. Thomas Heldens had het nakijken. Vrij snel daarna kon Swalmen zelfs op voorsprong komen. Een goede steekbal was te machtig voor Bieslo. Eén op één wist Thomas helaas niet te redden. Het was overigens aan Thomas te danken, dat er niet meer doelpunten gemaakt werden in de eerste helft. Met een uiterste krachtsinspanning kon hij een hard schot nog net tegen de paal tikken.

In de tweede helft begon Bieslo wederom sterk. Felle duels werden uitgevochten, waardoor men wat meer druk kon creëren op de gastheren. Helaas bleef een doelpunt uit, waardoor Bieslo meer naar voren ging voetballen en noodzakelijk meer ruimtes moest laten gaan in de organisatie. Hierdoor kreeg Swalmen iets meer grip en kon een aantal keren gevaarlijk uitbreken. Juist in de fase dat Swalmen sterker werd, kreeg Bieslo een dot van een kans op de gelijkmaker. Goed voorbereiden werk van Luc Meerts kwam terecht bij de mee opgekomen Juul Niesen. Helaas was zijn schot niet zuiver genoeg en verdween naast het doel. Steeds meer ruimtes moest Bieslo laten en hierdoor kreeg Swalmen in een tijdsbestek van een 10 minuten veel kansen. Thomas Heldens hield Bieslo knap in de wedstrijd, door een aantal sublieme reddingen. In de allerlaatste minuut kregen de gasten nog een hoekschop. Thomas kreeg meteen een dejá vu en holde naar voren. Thomas stond op de goede plek, maar kon helaas niet zijn hoofd tegen de bal zetten. Het bleef uiteindelijk 2-1 en Swalmen boekt een verdiende overwinning.

Helaas was Bieslo in de eerste helft ongeveer 20 minuten niet bij de les. Daar laat men het liggen. Als een voorsprong vastgehouden word tot aan de rust, dan kan de organisatie ook compact blijven staan. Helaas moest Bieslo schakelen, waardoor Swalmen vrijer kon gaan voetballen. Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma tegen RKESV uit Ell. Aanvang: 14.30uur.

Swalmen – Bieslo:   2 – 1

Doelpuntenmakers: 0-1 (Stan Pouls)