Bieslo verliest beschamend van zichzelf

29-04-2019 00:16

Waar het afgelopen donderdag niet om aan te zien was, wat het vaandelteam liet zien, was het vandaag wederom slappe hap. Thuis tegen KSV Horn kon men geen vuist maken en verloor, mede door een aantal arbitrale dwalingen, beschamend.

Bieslo had afgesproken om in balbezit op te bouwen en bij balbezit van de gasten druk naar voren te zetten. Beide afspraken kwamen niet aan de orde vandaag. Het opbouwen van achteruit was de taak vandaag, maar door goed georganiseerd druk zetten, werd dit erg moeilijk. Natuurlijk was de afspraak om dan niet koste wat kost om te blijven opbouwen, dus dat deed men ook niet. Aan de andere kant werd afgesproken om druk te zetten bij balbezit van de doelman van KSV Horn. Voetbal is een teamsport, waar iedereen z’n steentje moet bijdragen. Dus ook in het druk naar voren zetten. De helft van het efltal zette vandaag druk, waar de andere helft verzaakte. Wat men kreeg daarna, was een vrijspelend KSV Horn, dat overal een stap eerder bij de bal was. Het was dan ook geen verrassing dat de gasten snel op een 0-2 voorsprong kwamen. De 0-1 kwam voort toen de arbiter naliet een zuivere overtreding op een Bieslo-speler niet te honoreren. Hierdoor volgde een steekpass, waarbij de bal daarna voorgelegd werd. Een eigen doelpunt was het resultaat uiteindelijk, doordat er vol overgave geprobeerd werd de bal weg te werken. Helaas lukte dit niet. De 0-2 kwam vrij snel daarna, maar mijn geheugen laat even na hoe dit ontstond. Bieslo kreeg aan de andere kant ook haar kansjes, echter stond het vizier niet op scherp. Enfin, de eerste helft was niet om aan te zien.

De tweede helft bleef onrustig. Voetballend zat er vandaag niet veel in en dat kan altijd gebeuren. De 0-3 ontstond door een onterecht gegeven strafschop. Thomas Heldens gleed met een uiterste poging naar de bal, waar hij in slaagde. Een harde tackle, maar fair en op de bal. Helaas was dienstdoende scheidsrechter van mening dat de manier van inkomen al genoeg was om een strafschop te geven. Thomas was hierop kansloos. Aan de andere kant kreeg Bieslo meer kansen dan in de eerste helft, maar wederom niet goed genoeg om een doelpunt te forceren. Er werd trouwens nog wel een doelpunt gemaakt, waardoor Bieslo in principe op 1-2 zou komen. Echter was wederom de arbiter de gebeten hond, die een omstreden buitenspelsituatie zag, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Bieslo ging tevergeefs op zoek naar aansluiting, waarbij ook veel ruimtes achterin gelaten werden. Uit een counter kon KSV Horn nog de 0-4 aantekenen, waardoor de uitslag ietwat geflatteerd werd.

Bieslo verliest vandaag van zichzelf en het lijkt erop dat het voetbalseizoen als een nachtkaars uitgaat. Hopelijk weer men zich te herpakken, om nog enigszins een positief gevoel over te houden aan de laatste wedstrijden. De ideale wedstrijd hiervoor is aankomende zondag, waar de gemeentederby gespeeld wordt tegen Reuver. Niemand hoeft hier gemotiveerd te worden, want in Beesel wil natuurlijk niemand dat Reuver wint. We hopen op veel publiek, zodat we er een leuke en mooie zondagmiddag/avond/nacht van kunnen maken. Aanvangstijd: 14.30uur.

Bieslo – KSV Horn: 0 – 4 (0 – 2)

Doelpuntenmakers: 0-1 (…), 0-2 (…), 0-3 (…), 0-4 (…).